Αποτοξίνωση: Ο σωστός τρόπος για να χάσετε τα κιλά των εορτών
  womandrinkingaglassofwater_fb9413a792e4_thumb  Η γενική ευφορία των εορτών μας ανοίγει την όρεξη και γύρω από τα εορταστικά τραπέζια μας κάνει να τρώμε κάτι παραπάνω. Όλα αυτά όμως, έρχεται στιγμή που τα πληρώνουμε με παραπάνω βάρος και με συνεχείς δυσπεψίες.

  Συμπληρωματικά το υπερβολικό οινόπνευμα που καταναλώνομε μας φέρνει μια αφυδάτωση και μια αδιαθεσία. Το μεγαλύτερο κακό απ’ όλα όμως είναι ότι τούτες οι κακές συνήθειες γίνονται λίαν αρεστές και θέλουμε αν ήταν δυνατόν να τις συνεχίσουμε όλο τον καινούργιο χρόνο.

  Μια αυτοσυγκράτηση θα μας φέρει εύκολα μέσα σε πολύ λίγες μέρες στον παλιό καλό μας εαυτό και στις παλιές καλές διατροφικές μας συνήθειες.

  Γνωρίζετε καλά ότι το οινόπνευμα γενικώς εισχωρεί στο αίμα και από κει στον εγκέφαλο, εξ’ ου και οι ζαλάδες και το ελαφρύ μεθύσι, ενώ ταυτόχρονα φέρνει μια γενική αφυδάτωση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι να συμπληρώσουμε υγρά.

  Μην ξεχνάτε ότι το 70-75% του σώματός μας είναι νερό.

  Μια πρόταση είναι ο ντοματοχυμός. Ένας χυμός γεμάτος βιταμίνες, ιχνοστοιχεία τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε προσθέτοντας μέσα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, όχι περισσότερο από μια κουταλιά του γλυκού, λίγο αλάτι, πιπέρι για τη γεύση και να τον συνοδεύσουμε με 1-2 κλαράκια σέλερυ. Εάν ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα μεγάλο ποτήρι τέτοιο ντοματοχυμό, αλλά και κλείνετε την ημέρα σας με άλλο ένα να δείτε πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε.

  Κάντε λοιπόν μια αποτοξίνωση η οποία θα ξεκινήσει με μια μέρα γεμάτη νερό και χυμούς.

Πηγή: peoplegreece.gr