Ο φόβος της ζυγαριάς (μετά τις γιορτές)

Το ζύγισμα που οι περισσότεροι αποφεύγουμε είναι και το πιο σημαντικό. Είναι εκείνο που θα μας «σώσει» εγκαίρως.

zigaria1

Γράφει η Χαρά Βλάση,
Διαιτολόγος, συνεργάτης του Φαρμακείου Γκιούρδα

Το σωματικό μας βάρος δεν είναι 365 ημέρες το χρόνο σταθερό. Έχει διακυμάνσεις που οφείλονται σε ορμονικές αλλαγές, απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, διαφορετική πρόσληψη τροφής ανά περιόδους. Το βάρος που έχουμε τις 300 ημέρες του χρόνου, είναι το σύνηθες και σε αυτό έχουμε την τάση να επιστρέφουμε, είτε είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό είτε όχι.

Τώρα που ολοκληρώθηκε η περίοδος των εορτών και μπαίνουμε στην καθημερινότητά μας, ανεβαίνουμε στη ζυγαριά, χωρίς φόβο, και ανάλογα πορευόμαστε. Τα 3 κιλά των εορτών, αν δεν τα διώξουμε εγκαίρως, θα έχουν γίνει 5-7 μέχρι το Πάσχα. Επιστρέφουμε λοιπόν άμεσα στις καλές μας συνήθειες ή προσπαθούμε να υιοθετήσουμε καλύτερες. Στόχος μας είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχουμε επιστρέψει στο βάρος μας πριν τις γιορτές.

Αν ακολουθούσαμε κάποιο πρόγραμμα διατροφής, μετά την περίοδο των εορτών επιστρέφουμε άμεσα σε αυτό. Σε περίπτωση που συμβουλευόμαστε κάποιον ειδικό, πηγαίνουμε κανονικά στο ορισμένο ραντεβού μας και δεν περιμένουμε να επανέλθουμε μόνοι μας στο βάρος πριν τις γιορτές. Οι περισσότεροι που θα μεταθέσουν το ραντεβού τους για αργότερα, είτε θα παρατήσουν την προσπάθειά τους, είτε θα επανέλθουν αργότερα με αρκετό βάρος παραπάνω.

Κάνουμε μια νέα αρχή, όχι από Δευτέρα, με μικρές μόνιμες θετικές αλλαγές που με ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ θα δώσουν πολύ καλό αποτέλεσμα.

 

   

   Κατηγορία: Άρθρα Φαρμακοποιών, Διατροφή