Πώς θα μάθεις να διαχειρίζεσαι σωστά το χρόνο σου

girl in a rush

4 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις περισσότερα σε πολύ λιγότερο χρόνο!

Τα εξαντλητικά προγράμματα είναι μέρος της καθημερινότητας όλων. Όμως το δυσκολότερο, είναι να καταφέρεις να φέρεις εις πέρας όλα τα “to do” της λίστας σου εντός μέρας, αλλά και να καταφέρεις να βρεις λίγο χρόνο για την οικογένεια και τον εαυτό σου. Όσο όμως και αν φαίνεται ακατόρθωτο, πραγματικά δεν είναι, απλά χρειάζεται καλύτερη διαχείριση χρόνου. 

Οι παρακάτω 4 συμβουλές είναι από τις καλύτερες που θα σε βοηθήσουν τελικά να κάνεις περισσότερα σε λιγότερο χρόνοκαι να βρεις τελικά τον ελεύθερο χρόνο που ήθελες! 

1.Θέσε ως προτεραιότητα την υγεία σου

Mε αυτό εννοούμε, ότι δε χρειάζεται να κοιμάσαι 4 ώρες τη μέρα για να προλάβεις τα πάντα. Από τον καθημερινό σωστό ύπνο, μέχρι και τη γυμναστική, το να θέτεις ως προτεραιότητα την υγεία σου θα σε βοηθήσει ώστε να είσαι ακόμη πιο αποδοτική στη δουλειά σου.

 2.Σκέψου ρεαλιστικά 

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους. Μην προγραμματίζεις υπερβολικά πολλά καθήκοντα σε μία μέρα, όπως επίσης μην αφήνεις πράγματα για την τελευταία στιγμή αν ξέρεις σίγουρα ότι δεν θα τα προλάβεις.

3.Περιόρισε όσα σου αποσπούν την προσοχή

Ειδικότερα αν δουλεύεις σε γραφείο. Για παράδειγμα – και εφόσον η δουλειά σου δεν απαιτεί τη χρήση social media – είναι καλύτερο να αποσυνδεθείς τις ώρες που εργάζεσαι, αφού σίγουρα σπαταλάς περισσότερο χρόνο στο facebook ή το instagram από όσο πιστεύεις. Ή απλά, περιόρισε τη χρήση τους αποκλειστικά για τα μικρά σου διαλείμματα. 

4.Μάθε να λες Όχι

Δε χρειάζεται να αναλαμβάνεις εσύ όλα τα projects. Γίνε επιλεκτικός και εμπιστεύσου την κρίση σου για το τι είναι πραγματικά σημαντικό να αναλάβεις.

Πηγή: Madamefigaro.gr

   

   Κατηγορία: Ζωή