Ζεστό ή κρύο ντους; Τα οφέλη του καθενός για την υγεία σας

shower

Το ντους είναι ουσιαστικό τμήμα μιας υγιεινής ρουτίνας. Ανάλογα με τη θερμοκρασία και τον χρόνο που περνά κάποιος κάτω από το νερό, μπορεί να προσφέρει διαφορετικά οφέλη στον οργανισμό του.

Δείτε πώς επηρεάζει το καθημερινό ντους την υγεία σας, ανάλογα με τη θερμοκρασία που προτιμάτε.

Μερικοί το προτιμούν καυτό

– Το ζεστό ντους διώχνει την ένταση και χαλαρώνει τους δύσκαμπτους μυς. Όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία, σε βαθμό που να την αντέχει το δέρμα σας φυσικά, τόσο καλύτερα. Αφήστε το ζεστό νερό να κάνει μίνι μασάζ, στους ώμους, τον λαιμό και την πλάτη σας.

– Μελέτες έχουν δείξει ότι το ζεστό ντους αυξάνει τα επίπεδα ωκυτοκίνης και συμβάλλει στη μείωση του άγχους. Αν υποφέρετε από στρες, αναζητήστε τρόπους να αυξήσετε τη συγκεκριμένη ορμόνη.

– Το ζεστό ντους λειτουργεί ως φυσικό αποσυμφορητικό για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, καθώς ο ζεστός ατμός ενυδατώνει τις ρινικές διόδους.

…και άλλοι κρύο

– Το κρύο ντους –όσο αφόρητο και αν είναι- είναι πολύ καλό για το σώμα σας. Η μετατροπή του ζεστού σε κρύο τα τελευταία 5 λεπτά του ντους προκαλεί σοκ και αφυπνίζει το σώμα. Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας ανακουφίζει από την κούραση και προκαλεί νοητική εγρήγορση.

– Ένα δροσερό ντους διάρκειας 2-3 λεπτών δύο φορές την ημέρα συστήνεται από τους ειδικούς ως θεραπεία για την κατάθλιψη. Πριν το δοκιμάστε, συμβουλευτείτε γιατρό.

– Το κρύο ντους είναι καλύτερο για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Ενώ το καυτό ντους προκαλεί ξηροδερμία, το κρύο ενυδατώνει και βοηθά στην επούλωση του σκασμένου και ξηρού δέρματος.

Πηγή: popsugar.com

   

   Κατηγορία: Υγεία