ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ = ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!


Το καλοκαίρι έφτασε για τα καλά και σίγουρα είναι η καλύτερη αφορμή για διακοπές, ξεκούραση, μπάνια και βουτιές στη θάλασσα! Ωστόσο, οι απανταχού λουόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονούν οι διάφοροι ταξιδιωτικοί προορισμοί, αλλά και οι συχνές βουτιές στα γαλανά νερά των θαλασσών. Ένας από αυτούς ακούει στο όνομα ¨εξωτερική ωτίτιδα”.

Παρά τα βασανιστικά συμπτώματα, η πρόγνωση της πάθησης είναι άριστη και συνήθως αντιμετωπίζεται εύκολα, καθώς με την κατάλληλη αγωγή υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες. Σημαντικό είναι να μην καθυστερήσει η έναρξη θεραπείας προς την αποφυγή της επέκτασης της φλεγμονής σε γειτονικούς ιστούς που δύναται να οδηγήσει σε σοβαρότερες επιπλοκές.

Η θεραπεία συνήθως περιορίζεται στην τοπική ενστάλαξη ωτικών αντιμικροβιακών και αντιμυκητασιακών σταγόνων. Συνιστάται η επιλογή ωτικού διαλύματος που να συνδυάζει ισχυρή αντιμικροβιακή, αντιμυκητασιακή και αντιφλεγμονώδης δράση μαζί με μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, αποκαθιστώντας το φυσιολογικό pH της περιοχής (π.χ. Cue).

Τα άτομα που πάσχουν από εξωτερική ωτίτιδα θα πρέπει στη διάρκεια της νόσου να προσέχουν να μην βρέχεται το πάσχον αυτί. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με αποχή από την κολύμβηση είτε με τη χρήση προστατευτικών σκούφων ή και χρήση προστατευτικών ωτοασπίδων (π.χ. Quies), για την αποφυγή επαφής με το νερό.

Αρκετοί ταξιδιώτες, τέλος, έχουν την τάση να προσβάλλονται από τη λεγόμενη «διάρροια του ταξιδιώτη» – μια μορφή λοίμωξης του γαστρεντερικού εξαιτίας της λήψης μολυσμένης τροφής ή νερού. Η εμφάνιση της νόσου είναι ιδιαιτέρως συχνή ταξιδεύοντας σε περιοχές της Ασίας-Μ. Ανατολής, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να τύχει ταξιδεύοντας και μέσα στην ίδια τη χώρα (π.χ. διακοπές σε νησί) του εκάστοτε ταξιδιώτη.

Επειδή σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι λόγοι για να μείνουν οι διακοπές αξέχαστες, είναι απαραίτητο, ανάμεσα σε άλλα, το ταξιδιωτικό σας φαρμακείο να περιέχει σκευάσματα που συνδυάζουν την αναπλήρωση ηλεκτρολυτών και υγρών μαζί με πρωτεΐνες ρυζιού  και άμυλο (π.χ. Soparice). Έτσι, εκτός από την αναγκαία αναπλήρωση ηλεκτρολυτών, θα επωφεληθείτε από τις θρεπτικές ιδιότητες του ρυζιού και θα προστατευτείτε από περαιτέρω απώλεια νερού με τη βοήθεια της χαμηλής οσμωτικής πίεσης του άμυλου. Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση που δυστυχώς όντως τύχει, θα είστε σε θέση να περιορίσετε τα συμπτώματα της διάρροιας και σύντομα να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις διακοπές σας.

 

ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!

 

 

 

   

Ετικέτες:

   Κατηγορία: Αντιηλιακή Προστασία, Υγεία