Όψεις ρητίνης: Καλύτερες και φθηνότερες από την πορσελάνη

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σε σχέση με τις όψεις ρητίνης και τις όψεις πορσελάνης και είναι απαραίτητο να διασαφηνιστούν. Οι όψεις ρητίνης εφαρμόζονται από το 1990. Όχι βεβαίως από πολλούς οδοντιάτρους ανά τον κόσμο γιατί δεν είναι αποτέλεσμα μόνο επιστημονικής γνώσης αλλά κυρίως δεξιοτεχνίας και ταλέντου του οδοντίατρου.

dontia

Είναι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιούμε οι οδοντίατροι για τα λευκά σφραγίσματα (σύνθετες ρητίνες) τα οποία αντικατέστησαν τα αμαλγάματα ( μαύρα σφραγίσματα).
‘Οψεις ρητίνης
Έχουν χαμηλότερο κόστος γιατί δεν παρεμβάλλεται οδοντοτεχνίτης. Εφαρμόζονται και συγκολλούνται κατ’ ευθείαν από τον οδοντίατρο χωρίς να χρειάζονται αποτυπώματα.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι εξελιγμένα και έχουν άριστη αισθητική απόδοση. Ο οδοντίατρος εφαρμόζει αυτά τα υλικά απ’ ευθείας στο στόμα του ασθενούς. Μπορεί να διαμορφώσει άμεσα και την αρχιτεκτονική του κάθε δοντιού σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που οι παρεμβάσεις γίνονται μόνο από το εργαστήριο.
Απαιτείται ελάχιστο τρόχισμα για τα δόντια έως και καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που απαιτείται συγκεκριμένο τρόχισμα.
Δεν απαιτείται πάντα αναισθησία για τα δόντια.
Εφαρμόζονται σε ένα μόνο ραντεβού όχι μόνο για 1 αλλά για 10 δόντια με το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα όπως και οι όψεις πορσελάνης. Σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που χρειάζονται περισσότερα του ενός ραντεβού για την αποκατάστασή τους.
Εάν συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα και σπάσει κάποια όψη αποκαθίσταται σε 1 ραντεβού και όχι σε περισσότερα όπως συμβαίνει με τις όψεις πορσελάνης, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.
Εάν στο δόντι απαιτείται και σφράγισμα μπορεί να γίνει αποκατάσταση του σφραγίσματος και ταυτόχρονα όψη, στο ίδιο ραντεβού.
Η σύγκλειση των δοντιών ολοκληρώνεται από το 1ο ραντεβού της αποκατάστασης των όψεων, διότι ο οδοντίατρος έχει τη διακριτική ευχέρεια να προσθέσει ή να αφαιρέσει υλικό.
Θα πρέπει να τονισθεί ότι ούτε οι όψεις ρητίνης ούτε οι όψεις πορσελάνης ξεκολλάνε όταν έχει τηρηθεί κατά γράμμα η διαδικασία συγκόλλησής τους.
Η συντήρησή τους είναι σαν την συντήρηση των δοντιών, δηλαδή κάθε 6 μήνες.
Οι όψεις ρητίνης είναι η πιο γρήγορη, χαμηλού κόστους και η λιγότερο επεμβατική οδοντιατρική διαδικασία για ένα ωραίο χαμόγελο.

iatronet.gr

   

   Κατηγορία: Διάφορες Ειδήσεις, Στοματική Υγιεινή, Υγεία