9 θεραπείες για το ηλιακό έγκαυμα

εγκαυμα
Το ηλιακό έγκαυμα, δεν είναι κάτι που αγνοείται εύκολα, αν και πολλοί υποτιμούν τη σοβαρότητά του και μπορεί να πρόκειται είτε για ένα απλό ξεφλούδισμα ή η ζημιά να είναι πολύ πιο σοβαρή, ώστε να χρήζει ιατρικής βοήθειας. Θα πρέπει ακόμα να γνωρίζουμε πως η βλάβη που προκαλείται στο δέρμα δεν είναι αναστρέψιμη, ενώ αυξάνεται και το ρίσκο εμφάνισης μελανώματος στο δέρμα, το οποίο είναι μια άκρως επικίνδυνη μορφή καρκίνου.
Αν και η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, κάποιες φορές, παρά τη συνέπεια μας στην ανανέωση του αντιηλιακού και την προσοχή μας να περνάμε περισσότερο χρόνο στη σκιά, κάποια σημεία του σώματος θα μας ξεφύγουν και πιθανώς θα καούν από τον ήλιο.

Αν και δεν υπάρχει άμεση θεραπεία από το έγκαυμα καθώς το δέρμα θέλει το χρόνο του για να διορθώσει τη ζημιά, υπάρχουν μερικές θεραπείες που θα ανακουφίσουν από τον πόνο και τη δυσάρεστη φλόγωση.

αρχείο λήψηςΑσπιρίνη  Το έγκαυμα είναι ένα είδος φλεγμονής, γι’ αυτό η ασπιρίνη θα βοηθήσει στην αντιμετώπισή της, αρκεί να την πάρετε το συντομότερο δυνατό, πριν εξελιχθεί περισσότερο η φλεγμονή. Με την ασπιρίνη θα προλάβετε το πολύ πρήξιμο και θα ανακουφιστείτε και από τον πόνο, έστω προσωρινά.

 

   

   Κατηγορία: Αντιηλιακή Προστασία