Πώς μπορείτε να διορθώσετε το ξηρό δέρμα

derma2Για πολλούς ανθρώπους, ο χειμώνας εκτός από το κρύο φέρνει μαζί του και δερματικά προβλήματα.

Ξηρό δέρμα, με ερεθισμούς και φολίδες είναι κάτι που συμβαίνει συχνά όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και η υγρασία μειώνονται, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αφυδατώνεται.

Για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του δέρματος, δοκιμάστε τα ακόλουθα:

Ελαιόλαδο

Είναι ένα μοναδικό προϊόν με πολλές εφαρμογές στον τομέα της υγείας. Περιποιείται τα αποξηραμένα “πετσάκια” στην επιδερμίδα και ενυδατώνει αποτελεσματικά χέρια και αγκώνες. Επίσης, αφαιρεί απαλά το μεϊκάπ και καταπραΰνει την ενόχληση από την φαγούρα που συνοδεύει την ξηροδερμία.

Κάντε απολέπιση με υλικά όπως το γιαούρτι, η παπάγια και η κολοκύθα

Μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές για τη φυσική φροντίδα του ξηρού δέρματος μέσα στην ίδια την κουζίνα σας. Το γιαούρτι κάνει ένα εξαιρετικό καθαριστικό με ήπια απολεπιστική δράση που θα αφαιρέσει το ξηρό δέρμα και θα αφήσει μια φρέσκια επιδερμίδα. Είναι ένα ιδιαίτερα ασφαλές απολεπιστικό για πολύ ξηρό δέρμα, επειδή απολεπίζει χρησιμοποιώντας γαλακτικό οξύ και όχι με τρίψιμο κόκκων. Δείτε δύο απλές απολεπιστικές μάσκες:

-Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με 3 κουταλιές της σούπας παπάγια που την έχετε πολτοποιήσει και απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας.

-Αναμίξτε μία κονσέρβα κολοκύθας με 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπο ή το σώμα για 5 έως 15 λεπτά.

   

   Κατηγορία: Ομορφιά