Είναι γρίπη ή κρυλόγημα;

flu

Η εποχή του Κρυολογήματος και της Γρίπης είναι η περίοδος που ο ιός της γρίπης συναντάται πολύ πλησιάζει. Η εποχή της γρίπης ξεκινά όταν κρυώνει ο καιρός. Γιατί; Δεν υπάρχει προφανής αιτία, είναι απλά ένα χαρακτηριστικό της γρίπης και της εποχικότητας του καιρού.

συμπτομσ

Το κοινό κρυολόγημα: μία ασθένεια που προκαλείται από ιό στην μύτη. Το κρυολόγημα διαρκεί συνήθως μία εβδομάδα. Ήπια κρυολογήματα διαρκούν 2-3 ημέρες ενώ πιο σοβαρά μπορεί να διαρκέσουν και 2 εβδομάδες. Οι ενήλικες εμφανίζουν 2-3 κρυολογήματα το χρόνο, ενώ τα παιδιά από 6 έως 12, ανάλογα με την ηλικία και τις δραστηριότητες τους. Οι μύτες των παιδιών αποτελούν την κύρια πηγή ιών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.

Γρίπη: Η γρίπη είναι μια οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από διάφορους ιούς οι οποίοι μπαίνουν στον οργανισμό μας με την εισπνοή σταγονιδίων που εκπέμπονται με την ομλία, τον βήχα ή το φτέρνισμα των νοσούντων. Ειδική προστασία απαιτείται για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και ομάδες ανθρώπων με προβλήματα υγείας, καθώς η γρίπη μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Η γρίπη δεν είναι συνήθως επικίνδυνη για υγιείς ενήλικες, αλλά συνεχώς αναπτύσσονται νέα στελέχη τα οποία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία ακόμη και σε υγιείς ανθρώπους.

 Συνιστάται οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να εμβολιάζονται με το αντιγριπικό εμβόλιο κάθε περίοδο.

   

   Κατηγορία: Κρυολόγημα-Γρίπη