Αποτρίχωση: ποια τεχνική σας ταιριάζει;

apotrixosiΥπάρχουν τρείς τεχνικές αποτρίχωσης:
Στην πρώτη κατηγορία οι τρίχες απομακρύνονται επιφανειακά χωρίς να αφαιρεθούν με την ρίζα τους με αποτέλεσμα να ξαναβγαίνουν πολύ γρήγορα. Είναι πολύ γρήγορες μέθοδοι και το μέσον που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι το ξυράφι, η ηλεκτρική ξυριστική μηχανή και οι αποτριχωτικές κρέμες. Οι τελευταίες τοποθετούνται σε παχιά στρώση στα σημεία προς αποτρίχωση και μετά από το πολύ 10 λεπτά αφαιρούνται με μία σπάτουλα και ξεπλένονται με άφθονο νερό. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ερεθισμένα ή ευαίσθητα δέρματα.
Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι αποτριχωτικές συσκευές, η αποτρίχωση με ζεστό κερί και οι αποτριχωτικές ταινίες με κρύο κερί που τοποθετούνται πάνω στο δέρμα μας και μετά τραβιούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση μαζί με τις τρίχες. Γενικά είναι επώδυνες μέθοδοι και για να εφαρμοστούν πρέπει η τρίχα να έχει κάποιο μήκος πάνω στο δέρμα μας.
Στην τρίτη κατηγορία ανήκει η ηλεκτρική αποτρίχωση που με μία αρκετά επώδυνη βελόνα μεταδίδεται ηλεκτρισμός στην ρίζα της τρίχας η οποία καταστρέφεται οριστικά. Η αποτρίχωση με laser, λιγότερο επώδυνη, μεταδίδει φωτόνια που απορροφώνται από την μελανίνη της τρίχας η οποία καταστρέφεται. Το δέρμα μας σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να εκτεθεί στον ήλιο για τουλάχιστον 15-20 ημέρες.
Μετά την εφαρμογή οποιασδήποτε μεθόδου καλό είναι να χρησιμοποιούμε μία καταπραϋντική, ενυδατική και αντιμικροβιακή κρέμα.

Γράφει: Μαρία Αλιβιζάτου, Φαρμακοποιός

   

   Κατηγορία: Άρθρα Φαρμακοποιών, Περιποίηση Προστασία