Cauliflower Bread: Το ψωμί χωρίς γλουτένη και χωρίς αλεύρι είναι το νέο food trend!

 
cauliflower bread

Αν θέλεις να ακολουθήσεις μια σούπερ υγιεινή διατροφή και να χάσεις άμεσα τα περιττά κιλά, ένα από τα πρώτα συστατικά που θα πρέπει να περιορίσεις από τη διατροφή σου είναι οι υδατάνθρακες. Ψωμί, μακαρόνια και ζύμες είναι από τα φαγητά που θα πρέπει να κάνουν σπάνια την εμφάνισή τους στα γεύματά σου.

Ωστόσο, επειδή το να ψωμί είναι μια τροφή που, εκτός από γευστική είναι και βολική -καθώς συνδυάζεται με τα πάντα και δημιουργεί πολλούς συνδυασμούς πιάτων- σού έχουμε την καλύτερη λύση και το κατάλληλο υποκατάστατό του: το cauliflower bread ή αλλιώς, ψωμί φτιαγμένο από… κουνουπίδι.

Χωρίς αλεύρι, ζάχαρη, γλουτένη και όλα εκείνα τα συστατικά που σε φουσκώνουν και σού χαρίζουν έξτρα βάρος, μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα την κανονική εκδοχή και να συνοδεύσει τα πιάτα σου ή αν δημιουργήσει νόστιμα τοστ ή light burgers

Θα χρειαστείς:

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι (200 γρ.)
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • 1/4 φλ. (20 γρ.) μαγιά
  • 1 και 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο (σχεδόν λιωμένο)
  • Ξεκίνα πλένοντας και καθαρίζοντας το κουνουπίδι κόβοντάς το σε μπουκετάκια. Ρίξ’το στο μούλτι και κάν’το σαν αλεύρι. Μετέφερέ το σε ένα μεγάλο μπολ.

    Πρόσθεσε το αμύγδαλο, τη μαγιά, το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακάτεψε καλά.

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

    Σπάσε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ και έπειτα ρίξ’τα ένα-ένα στο μπολ με το κουνουπίδι.

  • Άπλωσε ένα κομάτι λαδόκολλας σε ένα ταψί. Παίρνοντας κομμάτια από τη ζύμη δημιούργησε ψωμάκια σε μορφή κουλουριού. Αν θέλεις κάνε και μια τρύπα στη μέση κάθε ψωμιού. Βάλε τα ψωμάκια σου στο φούρνο και ψήσ’τα για 20-30 λεπτά.

    Απόλαυσέ τα ζεστά ή διατήρησέ τα στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

     

    Πηγή : missbloom.gr

   

   Κατηγορία: Διατροφή, Χωρίς κατηγορία