Γιατί οι γάτες και οι σκύλοι ενθουσιάζονται με τα Χριστούγεννα;

Untitled-1

Σίγουρα είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου! Μια γιορτή που περικλείει αγάπη, δώρα, αγκαλιές, οικογενειακές στιγμές, διακοπές, και γαργαλιστικές μυρωδιές προετοιμασίας φαγητών και γλυκών!

Νοιάζονται, γνωρίζουν τα ζωάκια μας ότι είναι Χριστούγεννα;

Θα θέλαμε να πιστεύουμε πως ναι. Προφανώς και δεν καταλαβαίνουν γιατί ακούμε όλη μέρα το «Αll I want for Christmas is you” και δεν αντιλαμβάνονται γιατί πρέπει να πάμε οπωσδήποτε για ψώνια. Στα σίγουρα όμως είναι κάποια πράγματα για τα οποία αδημονούν κάθε χρόνο.

 Μπορεί να χιονίσει:

Σπάνιο για τη χώρα μας αλλά μπορεί και να συμβεί. Οι γάτες συχνά σνομπάρουν αυτές τις καιρικές συνθήκες αλλά υπάρχουν κάποιες ράτσες σκύλων, που περιμένουν όλον το χρόνο τις πρώτες νιφάδες χιονιού.

📦 Έχει παντού κουτιά:

Ξεχάστε τα πολυτελή και τα μοντέρνα δώρα. Αυτό που ανυπομονούν να δουν οι γάτες (ενδεχομένως και οι σκύλοι) είναι χάρτινα κουτιά. Επιπλέον, με την αύξηση των online αγορών, η περίοδος των διακοπών δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη για ζώα που αγαπούν τα χαρτόνια.

🤸‍♂ Χαίρουν περισσότερης προσοχής:

Η περίοδος των Χριστουγέννων σημαίνει συνωστισμό ανθρώπων που συγκεντρώνονται και δίνουν την αγάπη και τη φροντίδα τους στα ζώα. Φυσικά αυτός μπορεί να είναι και ένας λόγος που η γάτα ή ο σκύλος σας μισεί τις γιορτές. Κάποια κατοικίδια δεν είναι λάτρεις των ξένων ή των καλεσμένων. Και αυτό είναι κάπως κατανοητό. Αλλά για τα κατοικίδια που ζουν για την προσοχή των άλλων, αυτή η περίοδος των γιορτών είναι ιδανική.

🎁 Δώρα:

Ποιος δεν αγαπά τα δώρα; Οι γάτες και οι σκύλοι εκτιμούν μία νέα μπάλα ή ένα μπολ ή ένα κολλάρο. Με χαρά θα δεχτούν ένα νέο παιχνίδι, που δεν ήξεραν καν ότι χρειάζονται.

👨‍👩‍👧 Ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια:

Μέσα στα καλύτερα και πιο σημαντικά πράγματα για τα Χριστούγεννα είναι ο χρόνος που περνάμε με τους αγαπημένους μας. Οπότε, όταν διασκεδάζετε αυτή την περίοδο, μην ξεχνάτε να ξεκλέψετε λίγο ποιοτικό χρόνο με τα ζωάκια σας.

Γιατί πραγματικά, γι’ αυτό είναι τα Χριστούγεννα!

Επιμέλεια κειμένου: Γκιούρδα Χριστίνα, Φαρμακοποιός

   

   Κατηγορία:Άρθρα Φαρμακοποιών, Επικαιρότητα, Ζωή