Πρωτότυπες ιδέες για χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια

  
xmas dec

Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι ξοδεύουν πολλά χρήματα και ώρες στα μαγαζιά ψάχνοντας το κατάλληλο δώρο για αυτούς που αγαπούν. Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύονται εξίσου μεγάλα ποσά για αντικείμενα που χρησιμοποιούνται μόνο μια φορά το χρόνο στη διακόσμηση του σπιτιού. Ευτυχώς, κάποιοι δημιουργικοί άνθρωποι είναι αρκετά γενναιόδωροι ώστε να μοιραστούν τις δημιουργίες και τις ιδέες τους που κοστίζουν ελάχιστα. Παρακάτω θα δείτε μερικές από αυτές που πραγματικά μπορούν να σας γλυτώσουν χρήματα αλλά και να σας κάνουν να εκφράσετε τα Χριστουγεννιάτικα αισθήματά σας.

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι το πιο hot trend αφού ήρθε η εποχή να στολίσουμε το δέντρο! Εάν αγαπάς τις κατασκευές και γενικά είσαι άνθρωπος του χειροποίητου είναι φυσικό να θέλεις να εκφράσεις την τάση σου ακόμη και φτιάχνοντας τα δικά σου στολίδια! Και τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο!

Για το λόγο αυτό συγκεντρώσαμε υπέροχες ιδέες για handmade στολίδια που μπορείς να κάνεις με τα χεράκια σου είτε το κάνεις για πρώτη φορά είτε είσαι βετεράνος του είδους! Κάθε ιδέα είναι μοναδική και φυσικά φαντασία να έχεις και όλα τα υλικά στο σπίτι σου γίνονται στολίδια!
11

Φτιάξε ή αγόρασε έτοιμα μπισκότα βουτύρου με τη χαρακτηριστική τρύπα στη μέση και με προσοχή πέρασε κομμάτια κορδέλας για να κρεμάσεις στο δέντρο. 

2 Φτιάξε μικρούς κώνους με χρυσό χαρτόνι. Κόλλησε ή σύρραψε ένα κομμάτι κορδέλα για στήριγμα και γέμισε τους κώνους με σοκολατάκια!

3
Στολίδια από κουπατ και κορδέλα: Χρειάζεσαι μόνο χριστουγεννιάτικα κουπάτ που με λίγη κόλλα θα τα ντύσεις γύρω-γύρω και από μέσα με καρό κορδέλα. Τα κρεμάς είτε με ένα κομμάτι κορδέλα ή κόκκινο σπάγγο.

4
Τα παλιά σου και σκέτα στολίδια μπορούν να αποκτήσουν νέα αίγλη με τον εξής τρόπο: φτιάξε ένα μείγμα ψαρόκολλας, βούτα μέσα τη βάση κάθε μπάλας σου και μετά βούτα τη μπάλα σου σε ένα δοχείο με χρυσόσκονη!

5
Κόλλησε μαζί τουβλάκια που σχηματίζουν μια πρόταση όπως “Χρόνια Πολλά” και κρέμασέ τα στο δέντρο σου. Και παλιά κομμάτια Scrabble σου κάνουν!

6
Αναζήτησε στα χρωματοπωλεία μπογιά μαυροπίνακα. Κόψε μεγάλα κομμάτια σκληρού χαρτονιού σε διάφορα σχήματα, βάψε τα με τη μπογιά και όταν στεγνώσει ζωγράφισε ή γράψε χριστουγεννιάτικα μηνύματα στα κομμάτια. Κάνε μία τρύπα στο πάνω μέρος τους και κρέμασέ τα με καρό κορδέλα ή ό,τι άλλο σου βρίσκεται!

7
Κόψε χριστουγεννιάτικα δεντράκια από τσόχα ή χαρτόνι σε διάφορα χρώματα και μεγέθη και κόλλησε μαζί ένα μικρό και ένα μεγάλο! Στην κορυφή μπορείς να κολλήσεις ένα αστεράκι ή και τίποτα!

8
Ζωγράφισε τις σκέτες μπάλες σου ακόμη και με μαρκαδόρο μπλάνκο ή με χρυσό μαρκαδόρο και κάνε ό,τι σχέδιο θέλεις ή γράψε ονόματα και ευχές!

9 Βάλε ένα κομμάτι σπάγγο σε ένα κουκουνάρι, δέσε μία κορδέλα και το πιο φυσικό στολίδι του δέντρου σου είναι έτοιμο!

10
Κόψε αστεράκια από χαρτόνι και πάνω τους κόλλησε μικρότερα αστεράκια από μια παρτιτούρα!

11
Οι σκέτες μπάλες γίνονται γκράντε εάν κολλήσεις επάνω τους κομμάτια από λεπτή κορδέλα στα χρώματα της κάθε μπάλας!

Πηγή: tlife.gr

   

   Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία