Μερικές σκέψεις δύναμης λίγο πριν κλείσει ο χρόνος…

FINALHAPPYNEWYAR

 

1. Δεσμεύσου απέναντι στον εαυτό σου
Κανείς δεν πρόκειται να αναλάβει τη ζωή μας για λογαριασμό μας . Ναι, η κρίση μπορεί να γίνεται όλο και οξύτερη, και να χρειάζεται να το πάρουμε απόφαση ότι θα βρούμε τον τρόπο, τη βοήθεια, τη δύναμη και το τσαγανό να ανακαλύψουμε “φως στο βάθος του προσωπικού σου τούνελ”, ακόμα κι αν αυτό μας φοβίζει ή μας ξεβολέυει.

2. Γίνε «αδιάφορος» 
Όταν σηκώσεις τα μανίκια για να αλλάξεις τα δεδομένα στη ζωή σου, κάποιοι θα ενοχληθούν  και θα επιχειρήσουν να σου κόψουν τη φόρα με διάφορους τρόπους. Αγνόησέ τους και προχώρα, όσο κι αν νιώθεις το στομάχι σου να βουλιάζει. Όταν, για να είσαι «καλός» με τους άλλους, βάζεις σε δεύτερη μοίρα τις αληθινές σου ανάγκες, απλώς πληρώνεις αδίκως τον λογαριασμό. Συνήθισε στην ιδέα ότι τα κέρδη και οι απώλειες είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν χρειάζεσαι την έγκριση κανενός για τις ιδέες και τις πράξεις σου.

3. Συγχώρα και προχώρα
Η πίκρα και η μνησικακία μας κρατούν δεμένους στο παρελθόν χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Συγχώρεση δεν σημαίνει ότι δεχόμαστε ό,τι συνέβη και παριστάνουμε τους ατάραχους, ενώ μέσα η φλόγα σιγοκαίει. Συγχώρεση σημαίνει απελευθέρωση από τον πόνο και την πικρία, ενώ προχωράμε παρακάτω. Ναι, καμιά φορά είναι δύσκολο, θέλει δουλειά (πνευματική) και  ξαλαφρώνει από βάρη που ούτε φανταζόσουν πως κουβαλούσες. Είναι αναγκαία για να χτίσεις το καινούργιο πάνω σε γερά θεμέλια.

4. Δώσε στους ανθρώπους που δεν γνωρίζεις μια ευκαιρία
Έχουμε ανάγκη από την εμπειρία, την ενέργεια, τη σπίθα, τον παλμό διαφορετικών ανθρώπων που θα μας βοηθήσουν να δούμε καινούργια πράγματα και να χαράξουμε νέους δρόμους. Οι διαφορετικοί άνθρωποι συνήθως βρίσκονται έξω από τη ζώνη άνεσής μας και πιθανόν έχουμε μάθει να τους αποκλείουμε, παγιδευμένοι σε στερεότυπα. Γι΄ αυτό, ας δώσουμε μια δίκαιη ευκαιρία στις νέες γνωριμίες, με ανοιχτή καρδιά και  διάθεση να γνωρίσεις το διαφορετικό.

5. Κράτα ζωντανή τη σύνδεση με τους ανθρώπους που αγαπάς και νοιάζεσαι
Μέσα στη δίνη των αλλαγών είναι εύκολο να θεωρήσουμε δεδομένους και σίγουρους τους αγαπημένους μας. Όμως  οι όμορφες σχέσεις  θέλουν τη δική τους τροφή για να παραμείνουν ακμαίες, γι΄αυτό αφιέρωσε συστηματικά χρόνο και ενέργεια για να τις φροντίσεις, με ουσιαστική επικοινωνία, υποστήριξη, μοίρασμα  και ευγνωμοσύνη.

6. Αμφισβήτησε τη φωνή μέσα σου που ψιθυρίζει «δεν  είσαι ακόμη έτοιμος»
Η παγίδα είναι η εξής: συσσωρεύουμε, προσόντα, γνώσεις, σχέδια, όνειρα, αλλά δεν κάνουμε ποτέ ένα πρακτικό βήμα υλοποίησης, γιατί έχουμε «υψηλά στάνταρντς»,  γιατί χρειάζεσαι ακόμα ένα λιθαράκι στο όραμά  σου, γιατί η στιγμή δεν είναι η κατάλληλη κοκ. Το αποτέλεσμα είναι να μένουμε κολλημένοι στο ίδιο σημείο,  ενώ άλλοι πιο τολμηροί και  διεκδικητικοί άνθρωποι προχωρούν μπροστά, κι ας είχαν λιγότερα «χαρτιά» στα χέρια τους από εμάς. Βγες λοιπόν στον πραγματικό κόσμο και  ξεκίνα. Στην πορεία θα διαπιστώσεις έμπρακτα τον βαθμό ετοιμότητάς σου.

7. Κράτα τις υποσχέσεις σου και διατήρησε την ακεραιότητά σου
Ακόμη κι αν σου δοθεί μια αρχική ευκαιρία, δεν πρόκειται να πας  μακριά με ψέματα,  παλινωδίες και βρώμικους χειρισμούς. Ο,τι σπείρεις θα θερίσεις, διαπιστώνοντας σύντομα  πως  τίποτα ωραίο και αληθινό δεν γεννιέται μέσα από δόλιες συμπεριφορές. Αν το έχεις ξεχάσει, η ζωή θα σου το θυμίσει.

8.   Αναγνώρισε με  ευγνωμοσύνη την ομορφιά  των  «μικρών στιγμών»
Χωρίς τις απλές  καθημερινές απολαύσεις κινδυνεύουμε να χάσουμε την πνευματικότητα, τη γλύκα της ανθρώπινης σύνδεσης, την απαλότητα της προσωπικής ρουτίνας, την οικειότητα της επαφής με το πιο γνήσιο κι αυθεντικό κομμάτι  του εαυτού σου. Δώσε συνειδητά χρόνο και χώρο να θρέψεις την  ομορφιά μέσα κι έξω σου.

9. Φρόντισε να περνάς καλά όσο εφαρμόζεις όλα  τα παραπάνω
Επιτυχία δεν είναι να κυνηγάμε στόχους και  να ξεχνάμε να ζήσουμε εν τω μεταξύ. Ναι, η αυτοπειθαρχία είναι αναγκαία για να κάνουμε τη διαφορά, αλλά η αληθινή ζωή αγκαλιάζει όλες τις συχνότητες του φάσματος. Αληθινή ζωή είναι ο έρωτας, η φιλία, οι νίκες και οι απώλειες,  τα λάθη, τα στραπατσαρίσματα και οι πανηγυρισμοί. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, μαζί με τα συναισθήματα που τα συνοδεύουν και πλουτίζουν κάθε στιγμή τον προσωπικό σου κόσμο.

10. Μην  περιμένεις να πάρεις “το βραβείο”
Μ΄άλλα λόγια, ας μην ζούμε με την προσδοκία της επιβράβευσης και του»μπράβο» των άλλων.  Κανείς δεν θα σου δώσει την άδεια να  μιλήσεις, να πεις την άποψή σου, να ορθώσεις το ανάστημά  σου, να υπερασπιστείς τη γνώμη σου, να πάρεις την  κατάσταση στα χέρια σου, να δείξεις τις δυνατότητές σου. Κανείς δεν θα σε ανακαλύψει (παρά μόνο όταν  εσύ o ίδιoς ανακαλύψεις τι μπορείς να κάνεις όταν ξεπεράσεις το φόβο της έκθεσης του εαυτού σου).

Πηγή:newagemama.com

 

   

   Κατηγορία: Επικαιρότητα, Χωρίς κατηγορία