Έξι λόγοι για να κοιμηθείτε… γυμνοί με τον σύντροφό σας!

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι τείνουν να κοιμούνται καλύτερα σε ένα δροσερό περιβάλλον.

Αυτό συμβαίνει διότι η φυσική θερμοκρασία του σώματος μειώνεται φυσικά όταν κοιμάστε. Καθώς η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται, τα επίπεδα της κορτιζόλης επίσης μειώνονται, ενώ τα επίπεδα μελατονίνης αυξάνονται.

Το να φοράτε πιτζάμες ή να κοιμάστε κάτω από βαριά σκεπάσματα μπορεί να διαταράξει τη φυσική δροσιά του σώματος σας καθώς και την ποιότητα του ύπνου σας. Και αυτός είναι μόνο ένας λόγος για να κοιμάστε γυμνοί.

Παρακάτω, ακολουθούν μερικοί ακόμα λόγοι για να δοκιμάσετε αυτή την πρακτική!

Για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας
Η ειδικός σε θέματα ύπνου Christine Hansen, πιστεύει ότι είναι πιθανό η πρακτική να κοιμάστε γυμνοί να σας κάνει να αισθανθείτε πιο άνετα με τον εαυτό σας και το σώμα σας. «Είναι περισσότερο η ιδέα ότι καταρρίπτετε έναν κοινωνικό κανόνα που λέει ότι το να είστε γυμνοί είναι κάτι κακό που δεν πρέπει να κάνετε».

Για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή
Όταν είστε γυμνοί δίπλα στον σύντροφό σας απελευθερώνονται ενδορφίνες όπως η ωκυτοκίνη που αυξάνει τη διάθεση για σεξ. Η έρευνα είναι περιορισμένη, αλλά το να είσαι γυμνοί είναι σίγουρα πιο ελκυστικό από το να φοράτε ένα παλιό μπλουζάκι ή μία πιτζάμα, όπως υποστηρίζει η Hansen.

Για να βελτιώσετε την υγεία του κόλπου σας
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες έχουν διαπιστώσει ότι ο ύπνος με εσώρουχα, δημιουργεί ένα έδαφος ιδανικό για την αναπαραγωγή βακτηρίων. Αντίθετα, ο ύπνος χωρίς εσώρουχα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης βλαβερών μικροοργανισμών που μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία στον κόλπο σας.

Για να βελτιώσετε την ποιότητα του σπέρματός σας
Μία πρόσφατη φινλανδική μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι όρχεις των αντρών είναι πολύ ζεστοί, η ποιότητα του σπέρματος τους μπορεί να εξασθενήσει. Επιπλέον, ο Brian Steixner, ένας ουρολόγος με έδρα την Ατλάντα, δήλωσε ότι ο ύπνος με εσώρουχα αυξάνει την πιθανότητα ερεθισμών ή βακτηριακών λοιμώξεων.

Για να χάσετε βάρος
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Trends in Endocrinology and Metabolism υποδηλώνει ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να αυξήσουν το κάψιμο θερμίδων κατά 30%.

Πηγή: onmed.gr

   

   Κατηγορία: Σεξουαλικότητα, Υγεία