Τα πιο συχνά λάθη στην περιποίηση της επιδερμίδας

Η εφαρμογή αντηλιακού και το σχολαστικό πλύσιμο του προσώπου είναι μόνο μερικά από τα πιο γνωστά «βήματα» που πρέπει να ακολουθείτε για να προστατεύσετε το δέρμα σας και να το διατηρήσετε υγιές.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και συχνά λάθη τα οποία μπορεί να κάνετε στην προσπάθειά σας να φροντίσετε την επιδερμίδα σας, τα οποία μάλιστα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.

Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά προϊόντα περιποίησης – Δεν χρειάζεστε δεκάδες βήματα στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας για να έχετε λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα. Ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου και μία ενυδατική κρέμα ή ένας ορός αρκούν για να περιποιηθείτε το πρόσωπό σας. Φυσικά, μην ξεχνάτε να επιλέγετε τα καλλυντικά σας με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σας και τις ιδιαίτερες ανάγκες της.

Εφαρμόζετε μηλόξυδο στο πρόσωπό – Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με την περιποίηση του δέρματος, είναι ότι το φυσικό είναι πάντα καλύτερο. Αποδεικνύεται ότι μερικά φυσικά συστατικά μπορεί να καταλήξουν να προκαλέσουν κάποια σοβαρά προβλήματα, και το μηλόξυδο είναι ένα από αυτά. Έχει έντονη δράση και αφαιρεί το προστατευτικό στρώμα του δέρματος, αφήνοντάς το ευάλωτο και κόκκινο, όπως υποστηρίζει η δερματολόγος Brenda Dintiman.

Χρησιμοποιείτε ελαία για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ – Η ιδέα να αφαιρέσετε το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας έλαια, μπορεί να είναι ο λόγος που εμφανίζετε σπυράκια. Σύμφωνα με τον Δρ. Caren Campbell, δερματολόγο στην Καλιφόρνια «Ένας από τους κύριους λόγους που εμφανίζεται η ακμή στην εφηβεία είναι ότι οι ορμόνες του σώματος προκαλούν περισσότερη παραγωγή φυσικών ελαίων, η οποία δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον για τα βακτήρια της ακμής».

Πιάνετε τα μαλλιά σας κοτσίδα – Μπορεί να σας αρέσει να πιάνετε τα μαλλιά σας σε σφιχτό κότσο ή αλογοουρά, αλλά είναι μία από τις χειρότερες συνήθειες. Μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας και να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η τριχόπτωση.

Δεν καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ – Τα πινέλα συσσωρεύουν βακτήρια και κάθε φορά που τα ακουμπάτε στο πρόσωπό σας, μεταφέρετε και απλώνετε τα βακτήρια αυτά στο δέρμα σας. Έτσι, υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσετε ακμή ή άλλα δερματικά προβλήματα. Για αυτό είναι σημαντικό να πλένετε τα πινέλα του μακιγιάζ μία φορά την εβδομάδα.

Πηγή: onmed.gr

   

   Κατηγορία: Ομορφιά, Περιποίηση Προστασία