5 μύθοι και αλήθειες για το μανικιούρ

Αγαπημένο.. σπορ των γυναικών, το μανικιούρ μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση, να μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας και να γεμίσει με χρώμα και όμορφα σχέδια τη ζωή μας. Πολλοί μύθοι ακούγονται για αυτή τη λατρεμένη συνήθεια των γυναικών, αλλά και πολλές αλήθειες. Τι από όλα αυτά ισχύει; Διαβάστε παρακάτω και μάθετε τα πάντα για αυτή την πρακτική ομορφιάς που εφάρμοζαν οι γυναίκες από την αρχαιότητα!

Δεν πρέπει να κόβουμε τα πετσάκια

Μισή αλήθεια! Σίγουρα, τα πετσάκια βρίσκονται γύρω από τα νύχια μας για κάποιο λόγο, ο οποίος είναι για να τα προστατεύουν από τα μικρόβια. Αν κόβουμε συνεχώς τα πετσάκια πολύ βαθιά, σε σημείο να τραυματίζουμε τους ιστούς, τότε αυτά θα ξαναβγαίνουν ακόμα πιο πολλά και δυνατά. Από την άλλη, αυτό δεν σημαίνει ότι στο μανικιούρ δεν πρέπει να αφαιρούμε τα πετσάκια. Ειδικά αυτά που βρίσκονται κολλημένα πάνω στο νύχι δεν το αφήνουν να αναπνεύσει. Η έμπειρη τεχνίτρια ξέρει πόσο ακριβώς να κόψει, ώστε να μην τραυματίσει το νύχι και το δέρμα.

Τα ημιμόνιμα βερνίκια βλάπτουν τα νύχια

Μύθος! Τα ημιμόνιμα βερνίκια έχουν φέρει επανάσταση στο μανικιούρ, αφού κρατάνε αναλλοίωτα, χωρίς ξεφτίσματα και θαμπάδα, για αρκετές εβδομάδες. Κυκλοφορεί, όμως, ο μύθος ότι δεν κάνουν καλό στα νύχια, αφού δεν τα αφήνουν να αναπνέουν. Η αλήθεια είναι ότι τα βερνίκια αυτά μόνο δυνητικά μπορεί να βλάψουν τα νύχια και αυτό κατά την αφαίρεσή τους. Αν η αφαίρεση γίνει με τροχό ή με ξυλάκι με αδέξιες κινήσεις, τότε ενδέχεται να απομακρυνθεί και λίγη από την πάνω στοιβάδα του νυχιού, με αποτέλεσμα αυτό να αδυνατίσει. Οι τεχνίτριες, όμως, ξέρουν πώς πρέπει να κάνουν την αφαίρεση και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το νύχι δεν παθαίνει τίποτα.

Δεν πρέπει να κάνουμε μανικιούρ κάθε εβδομάδα

Αλήθεια! Τα καλής ποιότητας βερνίκια δεν κάνουν κακό στο νύχι, όμως καλό είναι να αφήνουμε κάποιες μέρες το νύχι να αναπνεύσει. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να κιτρινίσει απορροφώντας χρωστικές. Παράλληλα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κόβουμε τα πετσάκια κάθε εβδομάδα.

Με το μανικιούρ μπορεί να κολλήσουμε μύκητες

Μισή αλήθεια! Αν τα εργαλεία αποστειρώνονται σχολαστικά, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταδοθεί καμία μόλυνση. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε σίγουρες ότι το nail studio, στο οποίο εμπιστευόμαστε τα άκρα μας τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής. Επιπλέον, στα τεχνητά νύχια η τεχνίτρια πρέπει να έχει εμπειρία, ώστε να εφαρμόσει σωστά το ακρυλικό ή το τζελ πάνω στο φυσικό νύχι. Αν μείνει κενό ανάμεσα, μπορεί με τον καιρό να γίνει αυτό εστία μικροβίων και μολύνσεων.

Πρέπει να κόβουμε τα νύχια κοντά για να αποφύγουμε τραυματισμούς

Μύθος! Το σχήμα και το μήκος των νυχιών εξαρτάται από την ποιότητα του νυχιού και το πώς αυτό μεγαλώνει σταδιακά. Αν το νύχι είναι παχύ και δεν σπάει, τότε τίποτα δεν το εμποδίζει να μακρύνει όσο το θέλετε, ενώ μπορεί να έχει και τετράγωνο σχήμα, αν οι γωνίες δεν μπαίνουν μέσα στο δέρμα. Αν, όμως, τα νύχια είναι εύθραυστα, τότε το να τα αφήνετε μακριά σημαίνει ότι μπορεί να σπάσουν ανά πάσα στιγμή ακανόνιστα και μάλιστα βαθιά, κάτι που είναι πολύ επώδυνο.

Πηγή: opencalendar.gr

   

   Κατηγορία: Καλλωπισμός