Αντιγήρανση προσώπου: Ότι χρειάζεται τώρα η επιδερμίδα σου!

Η γήρανση του δέρματος είναι μια φυσιολογική διαδικασία, συμβαίνει σε κάθε άτομο με την πάροδο της ηλικίας. Ξεκινά από 20ο έτος είναι φαινόμενο προοδευτικό και μέχρι στιγμής μη  αναστρέψιμο. Η βιολογική ηλικία πολλές φορές δεν συμβαδίζει με την ηλικία του δέρματος. Στην προσπάθεια οι επιστήμονες να εξηγήσουν το φαινόμενο της γήρανσης έχουν διατυπώσει πολλές θεωρίες. Μια από αυτές κατατάσσει τη γήρανση: α) σε  Ηλικιακή, που οφείλεται στην ηλικία κάθε ατόμου και β) σε Γενετική, που οφείλεται στο γενετικό υλικό κάθε ατόμου. Οι θεωρίες γήρανσης βοηθούν Κοσμητολογία να επιτελέσει την αποστολή της. Η Αισθητική εφαρμόζοντας τα κατάλληλα καλλυντικά προλαμβάνει φαινόμενα αφυδάτωσης, γήρανσης, χαλάρωσης προάγοντας την Ορθοδερμία                                                                                                                                                        

Με την Ορθοδερμία εξασφαλίζεται :

 1. H προάσπιση της αποστολής και των λειτουργιών δέρματος, έτσι ώστε τα καλλυντικά να ασκούν τη δράση τους και να αποδίδουν τα μέγιστα.
 2. Η δραστηριοποίηση της ικανότητας του δέρματος. (μικροκυκλοφορία)
 3. Η αύξηση της φυσικής ανάπλασης των κυττάρων της επιδερμίδας
 4. Η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ υδατικής και λιπαρής φάσης του δέρματος.

Έχει μελετηθεί η ικανότητα αναζωογόνησης του και η φυσική του προστασία και αποδείχθηκε ότι όταν το δέρμα βρίσκεται σε καλή υγιεινή κατάσταση είναι από την φύση του καλά εφοδιασμένο να υπερνικά τις κακές επιδράσεις από εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες.

Για να επιτελεί το καλλυντικό την αποστολή του πρέπει να διασφαλίζεται η καταλληλόλητα και την αποτελεσματικότητά του. Για να εξασφαλισθεί αυτό απαιτείται:

 1. Προσεκτική επιλογή των συστατικών του
 2. Καθορισμός της σύστασης του προϊόντος
 3. Σωστή επιλογή της καλλυντικοτεχνικής μορφής
 4. Μελέτη σταθερότητας (αποφυγή αλληλεπίδρασης συστατικών και περιέκτη και συστατικών μεταξύ τους)
 5. Να απευθύνεται σε συγκεκριμένη ομάδα καταναλωτών (ηλικιακή ομάδα –τύπος δέρματος)
 6. Να είναι σταθερό στις συνθήκες χρήσης
 7. Να έχουν προηγηθεί μελέτες R& D
 8. Να υπάρχουν τεκμηριωμένες μελέτες αποτελεσματικότητας
 9. Η παραγωγή του να ακολουθεί τους Κανόνες Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής ή Κανόνες Καλής Παραγωγής (GMP) «GMP »των Καλλυντικών στην Ε.Ε . (Κανονισμός ΕC 1223/2009)
 10. Να συνοδεύεται από σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή του.

 

Η νέα σειρά  MonoDermà Cosmetics περιλαμβάνει τρεις Εντατικούς Αντιγηραντικούς ορούς σε Μονοδόσεις, αποκλειστικά σχεδιασμένους για την διατήρηση και επανενεργοποίηση της λειτουργίας του δέρματος σε κάθε ηλικιακή φάση: άνω των 40, των 50 και των 60 ετών. Ο καθένας αποτελεί ειδικό συνδυασμό από μοναδικά πατενταρισμένα μόρια των εργαστηρίων Giuliani με επιλεγμένα φυτικά συστατικά, με υψηλή ικανότητα απορρόφησης. Με κλινικά τεκμηριωμένη δράση προσφέρουν στο δέρμα ζωντάνια, ενυδάτωση, θρέψη, σφριγηλότητα και λάμψη για μια νεανική εμφάνιση. Βασικό πλεονέκτημα τους είναι η συσκευασία τους σε μονοδόσεις.Έτσι:

 • Διασφαλίζεται η σταθερότητα του προϊόντος για μακρύ διάστημα
 • Δεν είναι αναγκαία η προσθήκη  συντηρητικών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν βιοδιαθεσιμότητά των συστατικών του
 • Δεν έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα παρά μόνο τη μοναδική φορά που χρησιμοποιείται  καθώς και με τα  χέρια του καταναλωτή
 • Ευκολία στην καθημερινή πρακτική (μεταφορά ή αποθήκευση) 

 

GRSYSTEM  40+  –  Εντατικός αντιρυτιδικός ορός

Περιέχει το πατενταρισμένο μόριο GLARutin με Υαλουρονικό οξύ. Αυξάνει την συγκέντρωση των οιστρογόνων στο δέρμα, το ενυδατώνει σε βάθος, αυξάνοντας την ελαστικότητά του.  Συνιστάται για την ηλικία των 40+ ή για κάθε δέρμα που χρειάζεται ενυδάτωση. 

Εργαστηριακά αποτελέσματα αξιολόγησης σε 20 γυναίκες σε 15 και 30 ημέρες:

 

15 ΜΕΡΕΣ

30 ΜΕΡΕΣ

Ενυδάτωση Δέρματος

+10,2%

+18,6%

Ελαστικότητα Δέρματος

+5,7%

+11,4%

Σύσφιξη Δέρματος

+12,8%

+26,6%

Βάθος Ρυτίδων

-10,2%

-17,3%

 

SOY CALCIUM SUPREME 50+ -Εντατικός Επανορθωτικός ορός

Το πατενταρισμένο σύμπλεγμα SOY CALCIUM SUPREME από γαλακτοβάκιλλους fermented σόγιας και μικροκρυστάλλους ασβεστίου. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, διεγείρει την παραγωγή υαλουρονικού οξέος και μειώνει βαθιές και λεπτές ρυτίδες. Επανορθώνει τις φθορές του δέρματος στις ηλικίες των 50+ ή σε οποιοδήποτε δέρμα έχει ανάγκη λείανσης, επανόρθωσης ή σύσφιξης.

Εργαστηριακά αποτελέσματα αξιολόγησης σε 20 γυναίκες σε 15 και 30 ημέρες:

 

15 ΜΕΡΕΣ

30 ΜΕΡΕΣ

Λείανση Δέρματος

+9,6%

+12,2%

Μείωση τραχύτητας

-12%

-14,4%

Βάθος Ρυτίδων

-13,5%

-16,1%

Ελαστικότητα Δέρματος

+9%

+11,3%

 

OCTASINAGE  60+   –  Εντατικός Αντιγηραντικός ορός

Το OCTASINAGE, είναι παγκόσμια πατέντα και πρόκειται για ένα καινοτόμο ρετινοειδές χωρίς τις παρενέργειες του ρετινοϊκού οξέος. Το συστατικό αυτό μιμείται τη δράση των καροτενοειδών και απομονώθηκε στα  κόκκινα φτερά παπαγάλου Scarlet Macaw .Μελέτες επιβεβαίωσαν ότι αναγεννά τα κύτταρα και αναπλάθει το δέρμα επανορθώνοντας τις φθορές του. Μειώνει τις ρυτίδες, επαναφέρει την πυκνότητα και το αφήνει λείο και λαμπερό. Κατάλληλο για την ηλικία των 60+, και για κάθε ώριμο δέρμα που χρειάζεται μια αγωγή αντιγήρανσης.

Εργαστηριακά αποτελέσματα αξιολόγησης σε 20 γυναίκες σε 15 και 30 ημέρες:

 

15 ΜΕΡΕΣ

30 ΜΕΡΕΣ

Ενυδάτωση  Δέρματος

+14,4%

+22,7%

Ελαστικότητα Δέρματος

+6,2%

+9,5%

Βάθος Ρυτίδων

–5,6%

-14%

 

Δερματολογικά ελεγμένα , είναι κατάλληλοι και  για το πλέον ευαίσθητο δέρμα. – Mόνο στα φαρμακεία. Βάλια Κεφαλά, PhD, Αισθητικός- ΦαρμακοποιόςΚαθηγήτρια Αισθητικής, Πανεπ. Δυτικής Αττικής. Πέτρος Κασαρτζιάν, Φαρμακοποιός -Χημικός ΦαρμάκωνΔιευθύνων Σύμβουλος Pharma Q

   

   Κατηγορία: Καλλυντικά, Καλλωπισμός