Αυτός είναι ο λόγος που κάνουν «κρακ» τα δάχτυλά σου όταν τα ξεπιάνεις

Είτε ανήκεις σε αυτούς που το κάνουν, είτε σε αυτούς που το βρίσκουν ενοχλητικό, το λεγόμενο «κρακ» όταν κάποιος ξεπιάνει τα δάχτυλά του είναι γεγονός. Είναι αυτό που, αν εσύ δε συνηθίζεις να το κάνεις, αναρωτιέσαι με ποιον τρόπο τα καταφέρνει κάποιος, ενώ μπορεί μέχρι και να σε ανατριχιάσει στο άκουσμα. Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι τη δεδομένη στιγμή είναι σαν να σπάνε τα κόκαλα των δακτύλων. Παρά το ότι μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, όμως, έρευνες που έχουν διεξαχθεί σχετικά με την επικινδυνότητά του έχουν δείξει ότι δεν έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία, όπως αρθρίτιδα (Πανεπιστήμιο του Harvard), αν η συγκεκριμένη κίνηση δε συνοδεύεται από πόνο.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, η απορία είναι μία: Τι είναι αυτό το κρακ και πώς προκαλείται;

  • Ο ήχος που δημιουργείται όταν ξεπιάνεις τα δάχτυλά σου προκαλείται από το αυξανόμενο κενό μεταξύ των αρθρώσεων των δακτύλων.

  • Όταν τεντώνεις τα δάχτυλά σου, απελευθερώνεις στο αρθρικό υγρό αέρια, τα οποία σχηματίζουν φυσαλίδες που καταρρέουν και σπάνε. Εκεί είναι που δημιουργείται το περιβόητο κρακ.

  • Για να «σπάσεις» την ίδια άρθρωση, πρέπει να περιμένεις περίπου 20 λεπτά, ώστε τα αέρια να επιστρέψουν στο υγρό της περιοχής.

Πηγή: teen.queen.gr

   

   Κατηγορία: Υγεία