Πώς ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τη ψυχολογία σου

Αν μπορούσαμε να βιντεοσκοπήσουμε τους εαυτούς μας όλη μέρα, σίγουρα θα διαπιστώναμε πως οι ώρες που περνάμε χωρίς να χαμογελάμε ή να έχουμε μια έκφραση ευτυχίας στα μάτια μας κυριαρχούν σε συχνότητα. Τις περισσότερες φορές είμαστε μουτρωμένοι, με ρυτίδες αρνητικών εκφράσεων και με μια κακή διάθεση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μας. Και όσο συναναστρεφόμαστε κόσμο που έχει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα, τόσο περισσότερο εξαπλώνεται αυτή η μιζέρια! Το χαμόγελο είναι το αντίδοτο σε όλα αυτά!

Σύμφωνα με έρευνες Αμερικανών ψυχολόγων, το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, ζωογόνο και χαρίζει ευτυχία. Όταν ένας άνθρωπος μας χαμογελάει και μας υποδέχεται με αυτή τη χαρούμενη έκφραση στο πρόσωπό του, μιμητικά μας βγαίνει να κάνουμε το ίδιο, με αποτέλεσμα να διώχνουμε αυτομάτως την κακιά έκφραση που είχαμε όταν τον πρωτοσυναντήσαμε. Μέσα από την κουβέντα μας και με το χαμόγελο να είναι πρωταγωνιστής πλέον σε αυτό, αρχίζουμε και βλέπουμε πως το υιοθετούμε και εμείς, με συνέπεια ο επόμενος άνθρωπος που θα συναντήσουμε να έχει τα ίδια οφέλη με αυτά που είχαμε εμείς πριν από λίγο. Με αυτόν τον τρόπο, τα χαμόγελα εξαπλώνονται και η αρνητική ενέργεια εξουδετερώνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Όλη αυτή η εκστρατεία θετικής ενέργεις κάνει καλό σε όλους μας!

Αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα με χαμόγελο, βγαίνουμε σίγουρα κερδισμένοι. Είναι σημαντικό να αμυνόμαστε απέναντι στα προβλήματά μας με καλή διάθεση και να χαρίζουμε χαμόγελα στον κόσμο που μας περιβάλλει. Δε μας φταίει κανείς που η εφορία είναι τόσο σκληρή με το εισόδημά μας ή που το αφεντικό έκανε το meeting να κρατήσει μέχρι το βράδυ. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας το χαμόγελό μας. Μη ξεχνάμε ότι δεν κοστίζει, αλλά αξίζει τόσα πολλά.

Πηγή: dearmom.gr

   

   Κατηγορία: Ζωή