Οικογένεια: Όταν έχουμε μοχλό μας την αγάπη, μπορούμε τα πάντα!

Οικογένεια: Μία λέξη με δέκα μόνο γράμματα, αλλά τόσα πολλά συναισθήματα, εικόνες, μνήμες, αναμνήσεις που κρατάμε και μας συνοδεύουν για όλη μας τη ζωή.

 

Μπορεί να μην είναι αυτή που μας έφερε στη ζωή, μπορεί να είναι κάποια που αποκτήσαμε στην πορεία της ζωής μας, την οποία και καθόρισαν κάποιες συγκυρίες και συνθήκες, ωστόσο η αγάπη, το δέσιμο, η αίσθηση του ανήκειν και η επιθυμία για ανιδιοτελή προσφορά, ενδιαφέρον και αφοσίωση, μένουν πάντοτε σταθερά.

Μπορεί να μας χωρίζουν με αυτή χιλιόμετρα, ωστόσο οι καρδιές μας βρίσκονται κοντά. Μπορεί οι καιροί να αλλάζουν, μπορεί η καθημερινότητα και οι εκάστοτε συνθήκες να μας απομακρύνουν, μπορεί να υπάρχουν φθορές, αλλά μαγικά πάντοτε όλα ξεχνιούνται.

Την σημερινή ημέρα της 15 Μαΐου έχει καθιερωθεί διεθνώς να γιορτάζουμε την οικογένεια. Φέτος, ίσως περισσότερο από ποτέ, καθένας από εμάς να αισθάνθηκε πραγματικά ευγνώμων που έχει μια οικογένεια να μπορεί να αισθάνεται στήριγμά του, την ίδια στιγμή που άλλοι συνάνθρωποί μας ανά τον κόσμο είδαν μέλη της δικής τους ξαφνικά να χάνονται. Και αυτό ήταν που έγινε ένα μάθημα για εμάς. Ένα μάθημα που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πραγματικά το πόσο σημαντικό είναι να θυσιάζεις κάποιες ημέρες, κάποιες γιορτές και κάποιες στιγμές, επιλέγοντας να βρίσκεσαι μακριά από την οικογένειά σου και εντελώς μόνος, προκειμένου να μπορείς να χαρείς, όντας πλεόν ο καθένας ασφαλής, κάθε επόμενη στιγμή, γιορτή και χαρά που θα έρθει στο μέλλον.

Κέρδισες; Θα κερδίσεις; Ποιος ξέρει; Το μόνο που περνά από το μυαλό σου είναι η σκέψη ότι θέλεις να ζήσεις πολλές ακόμα ευτυχισμένες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, και το να περάσεις μερικές μόνο στιγμές μακριά τους, όσο κι αν αυτό φαντάζει στενάχωρο, δεν σε σταματά από το να δείξεις την αγάπη σου και ταυτόχρονα να θέλεις να προστατέψεις, αλλά και να προστατευτείς.

Γιατί μέσα σου ξέρεις. Ξέρεις πως όταν μπορείς να έχεις υγεία, μπορείς να κάνεις υπομονή και περιμένεις για τα πάντα. Αν είσαι σίγουρος πως θα είναι όλα όπως θέλεις να είναι; Δεν μπορείς να το ξέρεις. Απλώς αφήνεις την αγάπη σου και το αίσθημα ευθύνης να σε κατευθύνει.

Φυσικά, η τεχνολογία γίνεται σύμμαχός σου, και δεν είσαι πραγματικά μακριά από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, καθώς η επικοινωνία είναι πιο εύκολη από ποτέ. Μπορείς να δεις, να μιλήσεις, να μοιραστείς συναισθήματα και εικόνες, αισθανόμενος κοντά με την οικογένειά σου, ακόμα κι αν η χιλιομετρική απόσταση που σας χωρίζει είναι μεγάλη.

Την φετινή λοιπόν χρονιά, η σημερινή ημέρα ίσως να σου γεννά περίεργα και ανάμεικτα συναισθήματα. Ίσως να μπορείς πραγματικά να αντιληφθείς την αξία του να μπορείς να έχεις μια οικογένεια για στήριγμά σου στα εύκολα και στα δύσκολα, και πόσο μάλλον ανθρώπους να μπορείς να δώσεις και να πάρεις αγάπη. Το μόνο που μένει είναι να συνεχίσεις να βρίσκεις αφορμές για να δείχνεις την εκτίμησή σου.

 

Επιμέλεια Κειμένου: Κοκμοτού Βασιλική, Marketing Assistant, ITeQ S.A.

 

   

   Κατηγορία: Επικαιρότητα, Ζωή