Άψογη ενυδάτωση το καλοκαίρι γίνεται; Προσοχή στα… SOS!

Το καλοκαίρι ήρθε, η ανάγκη της επιδερμίδας για ενυδάτωση παραμένει! Ποια είναι τα SOS για άψογα ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι;

Η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει, και επιδερμίδα σου χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα. Ενυδάτωση, αντιηλιακή προστασία, καθαρισμός, και απολέπιση, όλα για να σε κρατήσουν αναζωογονημένη!

  1. Ενυδάτωση

Μπορεί τον χειμώνα η επιδερμίδα σου να έχει ανάγκη από μια πλούσια ενυδατική κρέμα, με δράση ενάντια στην ξηρότητα, ωστόσο το καλοκαίρι εξακολουθεί να χρειάζεται ενυδάτωση, αλλά σε πιο ελαφριά μορφή. Κι αυτό προκειμένου να αποφευχθεί η λιπαρότητα, εξισορροπώντας τις ανάγκες τις επιδερμίδας να αναπνεύσει, παράλληλα και με την πιθανότατα έντονη εφίδρωση.

2. Αντιηλιακό

Επέλεξε το κατάλληλο για την επιδερμίδα σου αντιηλιακό, το οποίο παράλληλα με προστασία, θα κρατά το δέρμα σου ενυδατωμένο, χωρίς όμως ίχνη λιπαρότητας. Φυσικά, χωρίς να ξεχνάς να το ανανεώνεις συχνά μέσα στην ημέρα, ανάλογα πάντοτε και με την συχνότητα και διάρκεια έκθεσής σου στον ήλιο.

3. Καθαριστικό

Υψηλή θερμοκρασία σημαίνει και συχνότερη και εντονότερη εφίδρωση. Αυτό μπορεί εύκολα να φράξει τους πόρους της επιδερμίδας σου, δημιουργώντας μαύρα στίγματα. Για να απορροφά λοιπόν καλύτερα το δέρμα σου τα ενυδατικά συστατικά των κρεμών που χρησιμοποιείς, καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικός ο σωστός και τακτικός καθαρισμός του με τα κατάλληλα για τις ανάγκες του καθαριστικά.

4. Απολέπιση

Όχι, η απολέπιση δεν θα εμποδίσει το μαύρισμά σου. Αντιθέτως, μάλιστα! Κάνοντας απολέπιση με ένα ήπιο ειδικό απολεπιστικό, θα απαλλάξεις την επιδερμίδα σου από τα νεκρά κύτταρα. Η συνέχεια; Φυσικά, πιο λαμπερό μαυρισμένο δέρμα.

Προσοχή όμως!

Κάνε απολέπιση πριν φύγεις για διακοπές. Επίσης, προτίμησε τις βραδινές ώρες, προκειμένου να μην έρθεις σε απευθείας επαφή με τον ήλιο. Ακόμη, η απολέπιση δεν ενδείκνυται για δέρμα που είναι τραυματισμένο ή καμένο από τον ήλιο.

Πηγή: vardamidispharmacy.gr

   

   Κατηγορία: Επικαιρότητα, Περιποίηση Προστασία