Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την αντηλιακή προστασία

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις όσο το δυνατόν περισσότερα για την αντιηλιακή προστασία σου και όχι απλώς να ακολουθείς τις τάσεις και οτιδήποτε εξυπηρετεί την καθημερινότητα και την περιποίησή σου άκριτα.

Πάμε, λοιπόν, να απαντήσουμε σε βασικές ερωτήσεις για την αντιηλιακή προστασία. 

Είσαι άτομο που χρειάζεται υψηλή αντιηλιακή προστασία;

Όλοι χρειαζόμαστε αντιηλιακή προστασία, υπάρχουν όμως κάποιες ομάδες που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Τα άτομα, λοιπόν, που χρειάζονται υψηλότερους δείκτες αντιηλιακής προστασίας είναι αυτά με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μάτια, με ξανθά ή κόκκινα μαλλιά. Φυσικά, υψηλή αντιηλιακή προστασία θα πρέπει να λαμβάνουν και τα άτομα που εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο. Ακόμα, λοιπόν, κι αν επιλέξεις προϊόντα που έχουν και άλλες ιδιότητες, όπως οι αντιηλιακές κρέμες με χρώμα, θα πρέπει να σιγουρευτείς για τον δείκτη προστασίας τους.

Πώς επιλέγεις τη βάση του αντιηλιακού;

Υπάρχουν πολλά προϊόντα αντιηλιακής προστασίας. Και εδώ παίζει ρόλο ο τύπος δέρματος και οι ανάγκες σου. Έτσι, τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται γαλακτώματα, spray, gel ή λοσιόν, ενώ τα ξηρά δέρματα χρειάζονται κρέμες και λάδια. Αντίστοιχα, εάν χρειάζεσαι και κάλυψη πρέπει να επιλέξεις αντιηλιακή κρέμα με χρώμα.   Εάν θέλεις να προστατέψεις την επιδερμίδα σου και να προσφέρεις παράλληλα κάλυψη στο πρόσωπό σου, τότε επίλεξε μια αντιηλιακή κρέμα με χρώμα, η οποία να διαθέτει ολοκληρωμένη σύνθεση ενάντια στις ατέλειες, ώστε να προσφέρει άμεσα ομοιόμορφη όψη. Κάποια από τα προϊόντα που θα πρέπει να έχει η κρέμα σου με χρώμα είναι: συστατικά με κερατολυτική δράση και σαλικυλικό οξύ για να επιτυγχάνεται η μικροαπολέπιση χωρίς ερεθισμούς, νιασιναμίδη, το ενεργό συστατικό για εντατική καταπράυνση που μειώνει την ερυθρότητα, καθώς και διάφορα συστατικά κατά των σημαδιών, της ερυθρότητας και της γυαλάδας.  

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το ιδανικό αντιηλιακό; Η αντιηλιακή σου προστασία είναι πολυεπίπεδη. Η αντιηλιακή σου κρέμα, λοιπόν, με χρώμα ή χωρίς, θα πρέπει να διαθέτει φίλτρα ευρείας απορρόφησης στην UVA και UVB ακτινοβολία, να έχει υψηλό δείκτη προστασίας, να είναι απαλλαγμένο από ευαισθητοποιούς και ερεθιστικούς παράγοντες, να έχει ελάχιστη διαλυτότητα στο νερό και να προφυλάσσει από την αφυδάτωση.  

Σε ποια σημεία θα πρέπει να εφαρμόζω το αντιηλιακό;

Η αντιηλιακή προστασία πρέπει να είναι ολιστική και να περιλαμβάνει όλα τα σημεία που εκτίθενται στον ήλιο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς αντιηλιακό και για τα μαλλιά και τα χείλη σου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικά για το πρόσωπό σου, εάν επιλέξεις κρέμα με χρώμα, είναι πολύ σημαντικό να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην αντιηλιακή προστασία που παρέχει.  

Μην ξεχνάς ακόμη τα εξής:

Το αντηλιακό θα πρέπει να τοποθετηθεί σε καλά πλυμένο και στεγνό δέρμα. Το δέρμα δεν πρέπει να είναι ιδρωμένο, βρώμικο ή γεμάτο λίπος. Πρέπει να βάζουμε το αντιηλιακό μισή ώρα και να το ανανεώνουμε ύστερα από κολύμπι ή εφίδρωση.  

Στη χώρα μας, η αντιηλιακή προστασία θα πρέπει να γίνεται όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες ή και τις περιόδους ηλιοφάνειας, αλλά ακόμα και με ελαφριά συννεφιά, γιατί η υπεριώδης ακτινοβολία περνά μέσα από τα σύννεφα.

Πηγή: www.lifo.gr

   

   Κατηγορία: Αντιηλιακή Προστασία, Επικαιρότητα