Μαζί το καλοκαίρι (αντηλιακό και όχι μόνο…)!

Όλοι αυτή την περίοδο ετοιμαζόμαστε για διακοπές μακριά από την πόλη σε παραλίες και εξοχές. Οι προετοιμασίες μας περιλαμβάνουν τα πάντα από εισιτήρια ως ρούχα και παιδικά παιχνίδια για τη θάλασσα. Είναι όμως απαραίτητο να έχουμε μαζί μας και κάποια βασικά προϊόντα φροντίδας και περιποίησης δέρματος. Κι αυτό γιατί με την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, τα πολυάριθμα έντομα, τις μέδουσες και τσούχτρες στη θάλασσα είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει κάποιο ζήτημα υγείας του δέρματος, δικό μας ή και των παιδιών μας. Για αυτό ας λάβουμε τα μέτρα μας εγκαίρως!

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ:

1)Αντηλιακό γαλάκτωμα ή κρέμα κατάλληλα για την ηλικία και τον τύπο του δέρματός μας. Να θυμόμαστε ότι τα παιδιά χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ παιδικά αντηλιακά με ανόργανα φίλτρα και παχιά στρώση στο δέρμα τους. Οι ενήλικες μπορούν να χρησιμοποιούν αντηλιακό ενηλίκων με ευρεία κάλυψη για UVA και UVB ακτινοβολία και οπωσδήποτε με δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30. Επίσης τα αντηλιακά πρέπει να ταιριάζουν και με τον τύπο του δέρματός μας. Έτσι τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται προϊόντα με πιο mat υφή από τα κανονικά ή ξηρά, ενώ σε περιπτώσεις ακμής πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο αντηλιακά κατάλληλα για δέρματα με τάσεις ακμής. Δε ξεχνάμε ότι το αντηλιακό χρειάζεται περίπου 15-20 λεπτά για να απορροφηθεί, εφαρμόζεται ανά δίωρο κυρίως τις ώρες υψηλής επικινδυνότητας 11πμ-4μμ και ανανεώνεται πάντα μετά τη βουτιά στη θάλασσα κυρίως στα παιδιά.

2)Προϊόντα περιποίησης after sun. Φροντίζουν και ενυδατώνουν το δέρμα ενώ βοηθούν στην ταχεία αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων πρώτου βαθμού που είναι πάρα πολύ συχνά το καλοκαίρι. Τα προϊόντα περιποίησης  after sun είναι σε μορφή γαλακτώματος κι ανανεώνονται όσο συχνά το απαιτεί το ταλαιπωρημένο δέρμα. Συχνά τα μπερδεύουμε με το αντηλιακό, ωστόσο διαφέρουν. Ανακουφίζουν από τον πόνο και τη φαγούρα, βοηθούν στο γρήγορο ξεκοκκίνισμα και προλαμβάνουν το ξεφλούδισμα και τις πανάδες.

3)Κρέμα για αντιμετώπιση τσιμπημάτων από έντομα ή τσούχτρες. Ιδανικοί είναι οι συνδυασμοί κορτικοειδούς και αντιβιοτικού κι εφαρμόζονται 2 ή 3 φορές την ημέρα. Ο συνδυασμός φουσιδικού + βηταμεθαζόνης είναι κατάλληλος για βρέφη ενώ ο πολύ αποτελεσματικός γενταμυκίνης + βηταμεθαζόνης είναι κατάλληλος μετά τα 2 έτη. Η  εφαρμογή τζελ Διμεθινδένης που είναι διαδεδομένη λόγω της ανακουφιστικής της δράσης από τη φαγούρα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο αρχικά κι όχι στη συνέχεια γιατί μπορεί να πυροδοτήσει η ίδια δερματίτιδα ενώ δεν αντιμετωπίζει πιθανές μολύνσεις.

4)Εντομοαπωθητικά σπρέι και κρέμες κατάλληλα για παιδιά και ενήλικες. Δεν ξεχνάμε ότι τα κουνούπια είναι φορείς ασθενειών και τα τελευταία χρόνια της κρίσης οι προληπτικοί υγειονομικοί ψεκασμοί έχουν ατονήσει….Προϊόντα με σιτρονέλα και άλλα αιθέρια έλαια είναι αποτελεσματικά χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς. Τα  εφαρμόζουμε σημειακά σε ακάλυπτα μέρη του σώματός μας  και ανανεώνουμε ανά δίωρο.

Τα παραπάνω προϊόντα δεν επηρεάζονται από τη θερμοκρασία και μεταφέρονται πολύ εύκολα παντού. Σε περίπτωση που χρειαστείτε πιο ειδικές οδηγίες καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε το Δερματολόγο σας έστω και τηλεφωνικά προτού πραγματοποιήσετε την επίσκεψη στο τοπικό φαρμακείο. Καλό καλοκαίρι!

Πηγή: kazakos-derma.gr

   

   Κατηγορία: Ζωή, Υγεία