Τι καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα;

Ποιοι παράγοντες εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα;

Τι πρέπει να προσέχουμε για να μην το εξασθενήσουμε, τώρα που το χρειαζόμαστε πολύ, λόγω της πανδημίας;

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποτελείται από ειδικά όργανα, κύτταρα και χημικές ουσίες που καταπολεμούν τις μολύνσεις (μικρόβια).

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί σαν ένας υπολογιστής! Κρατάει ένα αρχείο μικροβίου που έχει κερδίσει σε τύπους λευκών αιμοσφαιρίων (Β- και  Τ-λεμφοκύτταρα) γνωστά και ως κύτταρα μνήμης! Αυτό μας δείχνει πως όταν ένα μικρόβιο εισέλθει ξανά στον οργανισμό μας, το αναγνωρίζει και το καταστρέφει προτού πολλαπλασιαστεί.

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για όλους τους τύπος ιών ή μικροβίων. Ωστόσο, για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι πρέπει να αποφεύγουμε για να μπορεί το ανοσοποιητικό σύστημα να καταστρέφει όσο το δυνατόν περισσότερα ιούς & μικρόβια.

Τι καταστέλει λοιπόν το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

  1. Κάπνισμα: Συγκεκριμένα, το κάπνισμα μπορεί να μειώσει την ικανότητά σας να καταπολεμήσετε ασθένειες που επηρεάζουν τους πνεύμονες, όπως η COVID-19.
  2. Έλλειψη ύπνου: Το να μην κοιμάστε αρκετά μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους σε ιούς και μικρόβια. Και μπορεί επίσης να χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να αναρρώσετε από κάποια ασθένεια.
  3. Άγχος: Με το να είστε συνεχώς σε κατάσταση πάλης-φυγής επιβαρύνετε τον οργανισμός σας. Το στρες γίνεται αισθητό με πολλούς τρόπους, από την αυξημένη αρτηριακή πίεση έως τους πονοκεφάλους. Η υπερβολική πίεση λόγω φόρτου εργασίας μπορεί ακόμη και να αυξήσει τις πιθανότητες να αρρωστήσετε.
  4. Χαμηλή βιταμίνη D: Η βιταμίνη D είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος υγείας για όλες τις ηλικίες. Τα τελευταία χρόνια πλήθος επιστημονικών μελετών υπογραμμίζουν το σημαντικότατο ρόλο της βιταμίνης D στη συνολική υγεία του οργανισμού, καθώς έχει καταγραφεί πως βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  5. Κακή διατροφή: Η παραδοσιακή δυτική διατροφή πλούσια σε λιπαρά δυστυχώς «ρίχνει» το ανοσοποιητικό μας σύστημα!
  6. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μειώνει την ικανότητα του σώματός σας να καταπολεμά τα μικρόβια έως και 24 ώρες.
  7. Έλλειψη άσκησης: Η καθιστική ζωή και η απουσία άσκησης οδηγούν σε λιγότερο αποτελεσματική καρδιακή λειτουργία! Η τακτική άσκηση βοηθάει. Αυτό συμβαίνει γιατί το αίμα να μετακινείται πιο αποτελεσματικά στο σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι ουσίες που καταπολεμούν τα μικρόβια φτάνουν εκεί που πρέπει να πάνε.

Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, συμβουλευτείτε την ADELCO και το βραβευμένο συμπλήρωμα διατροφής Liovital AD !

Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων και στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Πηγή: adelco.gr

   

   Κατηγορία: Ζωή, Κρυολόγημα-Γρίπη, Υγεία