Τι να κάνω για την Τριχόπτωση!

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου αρκετός κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα τριχόπτωσης και απευθύνεται στον φαρμακοποιό του για να τον συμβουλεύσει και να τον βοηθήσει. Η αλήθεια είναι πως τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται κατά τη διάρκεια των διακοπών μας (έκθεση στον ήλιο, θαλασσινό αλάτι, ξηρός αέρας κ.ά.), με αποτέλεσμα η τρίχα να γίνεται όλο και πιο ξηρήαδύναμη και θαμπή.

Η απώλεια μέχρι και 100 τριχών την ημέρα θεωρείται φυσιολογική και δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει. Μεγαλύτερη απώλεια και με διάρκεια πάνω απο τρεις μήνες όμως, καλό θα ήταν να μας οδηγήσει σε καποιο δερματολόγο για προληπτικό έλεγχο. Πολλές φορές κάποιες ασθένειες και η λήψη φαρμάκων έχουν ως παρενέργεια, σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό, την τριχόπτωση, οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας.

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για την Τριχόπτωση;

Στο Φαρμακείο κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της εποχιακής τριχόπτωσης. Μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε ως εξής: δυναμωτικά σαμπουάναμπούλες/υγρά τοπικής εφαρμογήςσυμπληρώματα διατροφής/βιταμίνες. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω:

Τα σαμπουάν συνήθως περιέχουν φυτικά εκχυλίσματα που ενδυναμώνουν την τρίχα, όπως ευκάλυπτοδάφνηκέδροτσουκνίδα, αλλά και ουσίες που έχουν ως στόχο την αύξηση του όγκου των μαλλιών ή και τη ρύθμιση της λιπαρότητας, οπότε και τη βελτίωση της τριχόπτωσης.

Επίσης, έλαια όπως το δαφνέλαιοέλαιο jojoba και ελαιόλαδο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μάσκες στα μαλλιά έως δύο φορές την εβδομάδα για τη φυσική θρέψη και ενίσχυση της τρίχας.

Η μινοξιδίλη είναι μια ουσία η οποία έχει αποδειχτεί πως βοηθά στη μείωση της τριχόπτωσης, βελτιώνοντας τον θύλακα της τρίχας και διατηρώντας την ανάπτυξη των υγιών μαλλιών. Κυκλοφορεί σε μορφή λοσιόν, αφρού και σε αμπούλες για τοπική εφαρμογή με μασάζ.

Στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής τα περισσότερα σκευάσματα που υπόσχονται διακοπή απώλειας τριχών περιέχουν αμινοξέα, όπως κυστίνη, μεθειονίνη, βιοτίνη, ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο και βέβαια ένα σύνολο βιταμινών, όπως σύμπλεγμα βιταμινων Β (Β5, Β6, Β9), βιταμίνη C και Ε.

Αξίζει, τέλος να αναφέρουμε πως απλές καθημερινές πρακτικές, όπως μείωση χρήσης προϊόντων stylingπεριορισμός χρήσης σεσουάρ στεγνώματος και σίδερου ισιώματος μαλλιών, αλλά και αποφυγή για τις γυναίκες κομμώσεων που «κουράζουν» τα μαλλιά (πχ. σφιχτές κοτσίδες), μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση της εποχιακής τριχόπτωσης.

Πηγή: our-pharmacy.gr

   

   Κατηγορία: Υγεία, Φροντίδα Μαλλιών