Αποκτήστε επίπεδη κοιλιά τώρα το καλοκαίρι.

 

 

Αποκτήστε επίπεδη κοιλιά τώρα το καλοκαίρι

Απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά φουσκώματα

 

Το καλοκαίρι είναι στο ζενίθ του και παρόλη την εντατική προσπάθεια των προηγούμενων μηνών για να χάσετε βάρος δεν έχετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρευόσασταν? Η αιτία μπορεί να είναι ένα απλό φούσκωμα που χαλάει το αποτέλεσμα και μας κάνει να αισθάνομαστε πολύ άβολα .

Το φούσκωμα είναι σύμπτωμα της απότομης αλλαγής βάρους λόγω των εντατικών καλοκαιρινών διαιτών, της δυσκοιλιότητας που μπορεί να προκληθεί από ταξίδια, του σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου κτλ.

Μερικές συμβουλές, σύμφωνα με την κα Γεωργία Καπώλη, Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, MSc, Μέλος Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και

Αντιπρόεδρο Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας,   που σας βοηθήσουν στη μάχη σας για επίπεδη κοιλιά είναι :

* Πίνετε καθημερινά 3-4 ποτήρια πράσινο τσάι: Το μυστικό του βρίσκεται στις κατεχίνες, φυσικά αντιοξειδωτικά του τσαγιού, που σύμφωνα με έρευνες ενισχύουν το μεταβολισμό και συμβάλλουν στη μείωση του σπλαγχνικού (κοιλιακού) λίπους.

* Καταναλώνετε καθημερινά τρόφιμα ολικής αλέσεως (ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά)

* Καταναλώνετε καθημερινά 3 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά (γάλα, γιαούρτι, τυρί): Νεότερες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή πρόσληψη 3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών, προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την καύση λίπους.

* Καταναλώνετε 2-3 φορές εβδομαδιαία ψάρια: η υψηλή περιεκτικότητα των ψαριών σε ω-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

* Καταναλώνετε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα όσπρια: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, δύο θρεπτικά στοιχεία που σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

 

Ευτυχώς όμως πλέον , το πρόβλημα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά αφού από τα μέσα Ιουνίου διατίθεται στην χώρα μας από τα φαρμακεία, το φαρμακευτικό σκεύασμα Dulcogas, με σιμεθικόνη, το οποίο είναι το μοναδικό προϊόν στην Ελλάδα με αυτή την ένδειξη. Η σιμεθικόνη δεν απορροφάται από τον οργανισμό και δεν έχει παρενέργειες . Το Dulcogas συνίσταται από την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών λόγω της άμεσης αποτελεσματικότητας και του άριστου προφίλ ασφαλείας.

Το Dulcogas δρα φυσικά, εξουδετερώνοντας τα αέρια που είναι εγκλωβισμένα μέσα στον γαστρεντερικό σωλήνα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (λιγότερο από 15 λεπτά) , ανακουφίζοντας άμεσα από τη δυσφορία που αυτά προκαλούν χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο επίπεδη κοιλιά.

Το Dulcogas, που ανήκει στην οικογένεια του Dulcolax είναι σε μορφή κοκκίων, που αναβράζουν ευχάριστα μέσα στο στόμα χωρίς τη χρήση νερού και με ευχάριστη γεύση μέντας.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με άριστα αποτελέσματα, από όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και από όσους κάνουν χρήση υπακτικών (φυτικών και μη) και σπασμολυτικών (ΣΕΕ) ενώ είναι κατάλληλο για εγκύους, στη γαλουχία διαβητικούς και για παιδιά από 6 ετών.

Τέρμα λοιπόν στο άγχος για επίπεδη κοιλιά αφού φέτος το καλοκαίρι, το Dulcogas είναι ο πολύτιμος σύμμαχός σου, με ή χωρίς κατάλληλη διατροφή.

 

 

Γεωργία Καπώλη

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

ΠτυχιούχοςΧαροκοπείουΠανεπιστημίου

Master of Science in Clinical Nutrition (University of Surrey)

Μέλος Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων

   

Ετικέτες: ,

   Κατηγορία: Αδυνατιστικά, Διατροφή, Παρουσίασεις, Υγεία