4 Τροφές, με περισσότερο σίδηρο από το κρέας!

Ο σίδηρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά καθώς μας δίνουν ενέργεια στο σώμα και το μυαλό. Ειδικά οι γυναίκες παρουσιάζουν συχνά χαμηλό σίδηρο ή αιματοκρίτη στις βιοχημικές εξετάσεις τους, ή ακόμα κατά τη διάρκεια της έμμηνους ρύσεως.

Untitled-3

Ένα άρθρο που επιμελήθηκε ο Τζανής Χατζηκόκκινος, Φαρμακοποιός.

Ας δούμε λοιπόν, 4 τροφές , εκτός από το κρέας, που περιέχουν σίδηρο και αξίζει να τις βάλουμε στην καθημερινή διατροφή μας.

ΦΑΣΟΛΙΑ

Αυτά τα όσπρια περιέχουν 4mg σιδήρου ανά φλυτζάνι, περιέχουν 225 θερμίδες , καθόλου λιπαρά και 40 γραμμάρια  πρωτεΐνης. Μπορούμε να τα βάλουμε σε σαλάτες ή να τα φάμε σκέτα.

ΣΟΥΣΑΜΙ

Κάθε ¼ της κούπας σουσάμι  μας  δίνει 5,2mg σιδήρου. Μπορούμε να το προσθέσουμε στην επόμενη σαλάτα μας ή σαν topping στο ψάρι μας. Προσοχή όμως, γιατί το σουσάμι περιέχει αρκετά λιπαρά, γι’αυτό η κατανάλωση του χρειάζεται μέτρο.

ΦΑΚΕΣ

Πέρα από το ότι  πεντανόστιμες και ταιριάζουν με τα πάντα, μια κούπα μαγειρεμένες φακές μας δίνουν 6,59mg σιδήρου. Προτείνω να συνοδεύονται με τυρί, γιατί το ασβέστιο βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου.

ΣΠΑΝΑΚΙ

Ήδη γνωρίζουμε ότι το σπανάκι είναι μια τροφή γεμάτη σίδηρο και γι’αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Μια κούπα μαγειρεμένο σπανάκι περιέχει 6,4 mg ενώ έχει μόνο 40 θερμίδες.

   

   Κατηγορία: Άρθρα Φαρμακοποιών, Διατροφή, Ζωή, Υγεία