Πώς θα αποκτήσετε γρήγορα λάμψη πριν τις γιορτές

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε σε χαμηλές πλέον τιμές τα σύγχρονα όπλα που έφεραν την επανάσταση στη βιομηχανία της ομορφιάς με θεαματικά αποτελέσματα ορατά σε μία μόλις επίσκεψη: laser, botox, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία και τόσες άλλες μη χειρουργικές τεχνικές λείανσης των ρυτίδων και αντιγήρανσης.

lampsi_giortes_660

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν πια σε απόσταση αναπνοής και όλοι μας τρέχουμε πανικόβλητοι να προλάβουμε τα καθημερινά προβλήματα και υποχρεώσεις μας, παραμελώντας τον εαυτό μας, με τη δικαιολογία ότι δεν έχουμε χρόνο και χρήματα ούτε για τα βασικά, πόσο μάλλον για μια κούρα ομορφιάς.
Και όμως, σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε σε χαμηλές πλέον τιμές τα σύγχρονα όπλα που έφεραν την επανάσταση στη βιομηχανία της ομορφιάς με θεαματικά αποτελέσματα ορατά σε μία μόλις επίσκεψη: laser, botox, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία και τόσες άλλες μη χειρουργικές τεχνικές λείανσης των ρυτίδων και αντιγήρανσης.
Γίνονται στο ιατρείο, ανώδυνα και χωρίς αναισθησία, σε χρόνο λιγότερο απ’ ότι κρατά ένα διάλειμμα από τη δουλειά μας και αμέσως μετά μπορούμε να βγούμε έξω,να πάμε στη δουλειά μας και να συνεχίσουμε όλες τις συνήθεις δραστηριότητές μας την ίδια μέρα.
Ας γνωρίσουμε όμως ένα-ένα τα σύγχρονα όπλα ομορφιάς και ευεξίας:
Botox
Πρόκειται για μικροέγχυση με πολύ λεπτή βελόνη και απόλυτη ακρίβεια σε συγκεκριμένους μιμικούς μύες του προσώπου, μιας απειροελάχιστης ποσότητας αλλαντικής τοξίνης, που δρα στις νευρομυϊκές συνάψεις παρεμποδίζοντας την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης, με αποτέλεσμα την παροδική χαλάρωση των μυών αυτών.
Οι μύες αυτοί βρίσκονται ακριβώς κάτω από τις δυναμικές ρυτίδες του προσώπου στο μέτωπο, στο μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια στο ‘πόδι της χήνας’.
Δυναμικές λέγονται οι ρυτίδες έκφρασης που σχηματίζονται όταν μιλάμε, γελάμε ή γενικά κάνουμε κάποιες εκφράσεις-μορφασμούς στο πρόσωπο.
Το αποτέλεσμα είναι η θεαματική εξάλειψη των παραπάνω δυναμικών ρυτίδων, επιτυγχάνεται με μία μόνο επίσκεψη και είναι ορατό σε μόλις τρείς ημέρες από την εφαρμογή. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 4-6 μήνες.
Πέρα όμως από την εξαφάνιση των ρυτίδων, το botox είναι θαυματουργό για πολλές άλλες ανάγκες του προσώπου αισθητικές αλλά και λειτουργικές, όπως:
μετατροπή σχήματος του προσώπου από στρογγυλό σε οβάλ
επιθυμητό σχήμα και ανύψωση των φρυδιών
ανύψωση πτωτικού ακρορρινίου
ανύψωση γωνίας χειλέων
διόρθωση χαμόγελου με εμφανή ούλα άνω οδόντων
αύξηση ανοίγματος των οφθαλμών στα μικρά μάτια
εξάλειψη στις μπάντες του λαιμού
εξάλειψη στα λακάκια γενείου
διόρθωση ασυμμετρίας προσώπου λόγω πάρεσης προσωπικού νεύρου
εξάλειψη βλεφαρόσπασμου (νευρικό τικ)
Προσοχή:
Στην περιοχή των κάθετων ρυτίδων του άνω και κάτω χείλους, το botox πρέπει να γίνεται μόνο από καλά εκπαιδευμένους ιατρούς και σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα, γιατί υπάρχει κίνδυνος δυσλειτουργίας στις κινήσεις του στόματος στο χαμόγελο, την ομιλία και τη μάσηση.
Επιπλοκές:
Οι επιπλοκές είναι σπάνιες αλλά αναστρέψιμες σε μερικές εβδομάδες.
Πάρα πολύ σπάνια μπορεί να εμφανισθούν εκχυμώσεις ως επακόλουθο των ενέσεων και υποχωρούν σε 2-3 μέρες. Μπορεί να προληφθούν με χρήση ψυχρών επιθεμάτων.
Πολύ σπάνια μπορεί να εμφανισθεί πτώση φρυδιού ή βλεφάρου από κακή εφαρμογή ή μη τήρηση των οδηγιών του ιατρού από τον ασθενή.
Αντενδείξεις:
Το botox δεν πρέπει να γίνεται σε άτομα που πάσχουν από νευρομυϊκή νόσο, όπως νόσο του Graves ή παίρνουν φάρμακα που επηρεάζουν τη νευρομυϊκή μετάδοση καθώς και σε εγκύους ή λεχώνες.

iatronet.gr

   

   Κατηγορία: Διάφορες Ειδήσεις, Επικαιρότητα, Ζωή, Καλλυντικά, Καλλωπισμός