9 Tips για την Καθημερινή Φροντίδα Ομορφιάς το Καλοκαίρι

Sungirl

Το Καλοκαίρι το πρόσωπο μας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στον ήλιο, και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να το προστατέψουμε.

1. Ακολουθούμε τα βασικά βήματα περιποίησης:

Καθαρίστε  το πρόσωπο σας με κάποιο ειδικό καθαριστικό που είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα μας, ώστε να ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα από την κρέμα νυκτός. Στη συνέχεια εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

• Εφαρμόστε απαραιτήτως αντηλιακό. Μη ξεχάσετε το λαιμό και το ντεκολτέ, ώστε να μη μείνει κανένα σημείο εκτεθειμένο. H ιδανική ποσότητα είναι όση χωράει σε ένα κουταλάκι του γλυκού. Μην αμελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό προσώπου κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

• Περιμένετε έως ότου να απορροφηθεί το αντηλιακό, συνήθως χρειάζονται 1 με 3 λεπτά, και μετά μπορείτε να προχωρήσετε στο μακιγιάζ σας.

2. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα foundation με δείκτη προστασίας, ιδίως το καλοκαίρι μπορείτε να προτιμήσετε κάποιο foundation σε μορφή πούδρας ώστε να αποφύγετε την περισσή λιπαρότητα
3. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε foundation, τότε μια καλή λύση είναι ένα αντηλιακό με χρώμα που προσφέρει ελαφριά κάλυψη και αντηλιακή προστασία.

4. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε το αντηλιακό προσώπου σας με μία BB κρέμα ή CC κρέμα για καλύτερη κάλυψη και αντηλιακή προστασία. Οι περισσότερες BB και CC κρέμες είναι επίσης ιδανικές βάσεις μακιγιάζ για περισσότερη διάρκεια και πιο αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

5. Αν πρόκειται να περάσετε μεγάλο μέρος της ημέρας στον ήλιο, επιλέξτε μια compact πούδρα με αντηλιακή προστασία που θα απορροφήσει τυχόν λιπαρότητα της επιδερμίδας και παράλληλα θα μας προστατέψει, δίνοντας ματ ή dewy αποτέλεσμα αναλόγως του προϊόντος που θα επιλέξετε.

6. Επιλέξτε αντηλιακό βάσει της επιδερμίδας σας:

• Για ευαίσθητες και ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

• Για λιπαρή επιδερμίδα, αντηλιακό με ελαφριά υφή.

• Για ξηρή επιδερμίδα, κρεμώδες αντηλιακό που θα καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας σας για βαθιά ενυδάτωση.

• Για ακμή, κοκκινίλες, ή μελαγχρωματικές κηλίδες, μια αντηλιακή σειρά που εξειδικεύεται σε ακνεϊκές, δυσανεκτικές ή άλλες επιδερμίδες που έχουν ανάγκη από ειδική προστασία και πάντα αφού συμβουλευτείτε το δερματολόγο μας.

7. Μην αμελήσετε να προστατέψετε τα χείλη σας καθώς περιέχουν ελάχιστη ποσότητα μελανίνης, άρα και περιορισμένη άμυνα στην ηλιακή ακτινοβολία. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα σε μορφή stick που κρατούν τα χείλη ενυδατωμένα και προλαμβάνουν την ξηρότητα.
8. Αν κάνετε λέιζερ, αποτρίχωση, ή ακολουθείτε ειδικές θεραπείες όπως χημικό πίλινγκ, θα πρέπει να προστατεύσετε ιδιαίτερα την επιδερμίδα σας με αντηλιακό κατάλληλο για επιδερμίδες με εξειδικευμένες ανάγκες. Επίσης, μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά την κατάλληλη κρέμα περιποίησης.

9. Και φυσικά μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντα ειδικά after sun προϊόντα για την φροντίδα της επιδερμίδας σας μετά από την έκθεση στον ήλιο!

Θυμηθείτε! Αν το αντηλιακό και το make up σας περιέχουν  και τα δυο δείκτη προστασίας 15. Βάζοντας και τα δύο δεν έχετε προστασία 30, αλλά 15! Αν το ένα έχει 15 και το άλλο 30, τότε υπερισχύει ο υψηλότερος δείκτης προστασίας.

Πηγή: inatural.gr

   

   Κατηγορία: Αντιηλιακή Προστασία, Ομορφιά