Ενίσχυση ανοσοποιητικού για παιδιά – Υποτροπιάζουσες λοιμώξεις

Μαζί με το σχολικό έτος ξεκινά και η περίοδος των παιδικών λοιμώξεων, εποχιακών και μη, οι οποίες μπορεί να υποτροπιάζουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ειδικά για τα παιδιά έως 6 ετών, υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια ενός έτους αρρωσταίνουν κατά μέσο όρο από 10 ως 15 λοιμώξεις, με μέση διάρκεια συμπτωμάτων 10 ως 15 ημέρες. Αυτό σημαίνει, ότι ένα παιδί σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να είναι άρρωστο 150-200 ημέρες το χρόνο, δηλαδή σχεδόν ολόκληρη τη σχολική χρονιά!

Η Ομοιοπαθητική αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή περίθαλψης για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας και την προστασία του έναντι των λοιμώξεων, με τρόπο απόλυτα φυσικό.

Η Ομοιοπαθητική όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας όταν είναι άρρωστο, αλλά επιπλέον όταν το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι ισχυρότερο, μπορεί να το βοηθήσει να αποφύγει επαναλαμβανόμενες ασθένειες και λοιμώξεις, αντί να κολλάει ότι υπάρχει στο περιβάλλον του.

Η Ομοιοπαθητική είναι μια φιλική προς τα παιδιά μέθοδος θεραπείας, καθώς οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαρμάκων της είναι φυσικές, χωρίς παρενέργειες και μπορούν να στοχεύσουν με ακρίβεια την ασθένεια ή τη λοίμωξη, θεραπεύοντας πολύ γρήγορα!

Δεδομένου ότι τα παιδιά επηρεάζονται κυρίως από επαναλαμβανόμενες καταστάσεις, όπως βήχας, κρύο, αμυγδαλές, παιδικό έκζεμα, δυσεντερία κ.λπ., η ομοιοπαθητική θεραπεία χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η χρήση της ομοιοπαθητικής όχι μόνο εξασφαλίζει μια γρήγορη θεραπεία αλλά και περιορίζει την επανεμφάνιση της πάθησης από την οποία πάσχει το παιδί.

Εκτός του ότι η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει μια λοίμωξη κατά τη φάση της έξαρσής της, ενισχύει και το ανοσοποιητικό, ώστε να μειωθούν τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια.

Αυτό επιτυγχάνεται, όταν ένας γονιός ξεκινήσει να κάνει ομοιοπαθητική αγωγή στο παιδί του προληπτικά, πριν εμφανιστούν οι λοιμώξεις, προτού δηλαδή ξεκινήσει τον παιδικό σταθμό ή το σχολείο.

Αυτό στην πράξη σημαίνει, ότι το παιδί από νωρίς θα πάρει το ομοιοπαθητικό φάρμακο που του ταιριάζει και, ως αποτέλεσμα, θα έχει ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις στο περιβάλλον του παιδικού σταθμού ή του σπιτιού.

Ωστόσο, ακόμα κι αν η ομοιοπαθητική αγωγή δεν ξεκινήσει προληπτικά αλλά πάνω στην κρίση της λοίμωξης, τότε με τη χορήγηση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων η λοίμωξη περνά πιο γρήγορα και χωρίς να χρειαστεί η λήψη αντιβίωσης.

Η Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει εξαιρετικά ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες, βρογχίτιδες και γενικά ιώσεις που κολλούν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.

Σε κάθε παιδί που έρχεται με υποτροπιάζουσα λοίμωξη δίνουμε το φάρμακο που του ταιριάζει, εξατομικευμένα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται δυο πράγματα: αφενός αντιμετωπίζεται άμεσα κι αποτελεσματικά ή λοίμωξη που ταλαιπωρεί το παιδί κι αφετέρου ενισχύεται το ανοσοποιητικό του σύστημα, περιορίζοντας τις πιθανότητες εκδήλωσης νέου επεισοδίου.

Ωστόσο, για να επιτευχθεί ο στόχος της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού, θα ήταν καλό σε κάθε επεισόδιο της λοίμωξης, αυτή να αντιμετωπίζεται με ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Συνίσταται να αποφεύγει όσο το δυνατόν η λήψη αντιβίωσης, γιατί σε αυτήν την περίπτωση περιορίζεται το όφελος από την ομοιοπαθητική θεραπεία και το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού επιστρέφει στο αρχικό, ασθενικό του επίπεδο.

Ενδεικτικά, ένα παιδί που έρχεται με υποτροπιάζουσες ωτίτιδες, π.χ. 5 το χρόνο, θα πάρει το φάρμακό του και την επόμενη φορά που θα εκδηλώσει ωτίτιδα, όπως είναι αναμενόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει πάλι να αντιμετωπιστεί ομοιοπαθητικά. Κατόπιν αυτού, ενδέχεται να κάνει άλλο ένα επεισόδιο ωτίτιδας. Αν και πάλι αντιμετωπιστεί ομοιοπαθητικά, τότε δεν θα ξανακάνει ωτίτιδα.

Υπάρχουν φορές που οι γονείς δυσκολεύονται να κάνουν ομοιοπαθητική θεραπεία στο παιδί τους, γιατί όταν αυτό πονάει, όπως στην περίπτωση της ωτίτιδας, πανικοβάλλονται και αναζητούν μια άμεση ανακουφιστική λύση, δίχως ψυχραιμία, υπομονή και μεθοδικότητα.

Ωστόσο, ειδικά στην ωτίτιδα αλλά και σε άλλες λοιμώξεις η ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με κοινής λήψης παυσίπονα κι αντιπυρετικά.

Ειδικά όσον αφορά στην αντιμετώπιση της βρογχίτιδας, τα εισπνεόμενα φάρμακα που χορηγούνται στην προσέγγιση της κλασικής ιατρικής, μαθαίνουν τον οργανισμό να αντιμετωπίζει τη λοίμωξη με αυτά και να μην μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνος του.

Αντίθετα, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη λοίμωξη μόνος του και να μην πέφτει εύκολα σε βαριά κατάσταση.

Για παράδειγμα, σε ένα παιδί με υποτροπιάζουσες βρογχίτιδες, στόχος είναι η λοίμωξη να παραμείνει στο επίπεδο του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, δηλαδή έχοντας ως συμπτώματα μπούκωμα στη μύτη και καταρροή, και να μην περνά στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα και τους βρόγχους.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για τα παιδιά. Είναι ήπια, μη τοξικά, δίχως παρενέργειες και είναι εύκολο να χορηγηθούν, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά φάρμακα της κλασικής ιατρικής, όπως τα αντιβιοτικά, που προκαλούν ανεπιθύμητες παρενέργειες, ειδικά στα μικρά παιδιά.

Ένα παιδί που έχει πάρει πολλά χημικά φάρμακα θα χρειαστεί μεγαλύτερο χρόνο αγωγής από ένα που έχει πάρει λιγότερα.

Ο κύκλος είναι εξατομικευμένος και έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού.

Στη φάση της ίωσης, όμως, η θεραπεία είναι πολύ γρήγορη, και επιτυγχάνεται σε χρονικό διάστημα από μερικές ώρες μέχρι 2-3 ημέρες.

Για παράδειγμα, υπάρχουν ορισμένα περιστατικά ωτίτιδας, στα οποία η ανακούφιση έρχεται μόλις μερικά λεπτά μετά τη χορήγηση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου!

Γενικά, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δρουν εξαιρετικά γρήγορα στις οξείες φάσεις μιας λοίμωξης.

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στην Ομοιοπαθητική θεραπεία είναι φυσικές, εξαλείφοντας έτσι τον κίνδυνο τοξικών παρενεργειών, καθιστώντας την ιδανική επιλογή θεραπείας για τα παιδιά.

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού των παιδιών επιδρά θετικά και σε άλλες παιδικές παθήσεις, όπως αυτοάνοσα που έχουν αυξηθεί πολύ, όπως Κρον, ελκώδη κολίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Το καλύτερο είναι οι ασθενείς να έρχονται πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά, αρχές Σεπτέμβρη ή και με την πρώτη ίωση. Είναι σημαντικό οι γονείς να μην χορηγούν στο παιδί αντιβίωση, αλλά να ξεκινούν ομοιοπαθητική θεραπεία, ακόμα και πάνω στην κρίση.

Πηγή: https://hollisticdoctor.gr/

   

   Κατηγορία: Παιδί, Υγεία