Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να μεγαλώσεις τα γένια σου σωστά

Οι καλύτερες συμβουλές από τους ειδικούς

Οι τάσεις που αφορούν τα γένια συνήθως παραμένουν για δεκαετίες και μονάχα στην μεταπολεμική περίοδο το ξυρισμένο πρόσωπο ήταν το σύνηθες. Αλλά παρ’όλο που πολλοί άντρες θα ήθελαν να έχουν γενειάδα, δεν είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν πώς να μεγαλώσουν τα γένια τους (και όχι, δεν έχει να κάνει με το να τα αφήσεις να μακρύνουν, όπως ο Robin Williams στο Jumanji).

Ορίστε μερικές συμβουλές απο το Ted’s Grooming Room του Λονδίνου για να αποκτήσεις την πλούσια γενειάδα που επιθυμείς.

  1. Σκέψου τι είδους γένια θέλεις.

Αξύριστα/κοντά – ξύριζε το πρόσωπο σου δυο φορές την εβδομάδα και διατήρησε καθαρές τις περιοχές γύρω απο το πηγούνι και τα ζυγωματικά για πιο έντονο και λεπτομερές αποτέλεσμα.

Γένια λίγων ημερών – ξύριζε τα γένια σου μια φορά την εβδομάδα και μην επιδιώκεις έντονες γραμμές. Στόχευε σε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Ατημέλητα – προγραμμάτισε να επισκέπτεσαι έναν κουρέα μια φορά ανα 15 ημέρες αλλά σιγουρέψου οτι καθαρίζεις σωστά τα γένια σου για λόγους υγιεινής. Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι είναι οτι – αν και θέλεις να πετύχεις ένα φυσικό στυλ με μακριά γένεια- το μήκος και η πυκνότητα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να φαίνεσαι περιποιημένος.

  1. Μερικές γενειάδες ταιριάζουν σε διαφορετικά σχήματα προσώπου.

Το φυσικό σχήμα ενός τετράγωνου προσώπου τονίζεται ιδανικά με κοντά ή αξύριστα γένια. Αλλά και τα γένια ημερών θα το κολακέψουν και θα δώσουν έμφαση στην αρρενωπότητα αυτού του σχήματος.

Τα στενότερα πρόσωπα καλό θα ήταν να αποφεύγουν τα γένια ημερών και τις γεμάτες γενειάδες- το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τονίσουν ακόμη πιο πολύ το μικρό μέγεθος του κεφαλιού. Αντιθέτως , τα ντελικάτα χαρακτηριστικά ενός στενού προσώπου θα αναδειχθούν τέλεια με κοντά γένια.

Τα στρογγυλά πρόσωπα θα πρέπει να συνδυαστούν με καλώς φροντισμένα γένια τριών ή πέντε ημερών. Οι γεμάτες γενειάδες θα κάνουν το κεφάλι να φαίνεται πιο στρογυλλό απο όσο είναι ενώ το εντελώς αξύριστο πρόσωπο δεν θα ταιριάζει με τα γλυκά χαρακτηριστικά του στρογγυλού κεφαλιού.

  1. Προσοχή στο αίσθημα φαγούρας

Η φαγούρα στα γένια είναι βέβαιη. Να θυμάσαι οτι αν νιώθεις φαγούρα, αυτό σημαίνει οτι βρίσκεσαι στο μονοπάτι προς την επιτυχία. Αλλά, υπάρχει ένας μόνο τρόπος που μπορεί να μειώσει το αίσθημα φαγούρας: χρησιμοποιώντας μια χτένα για τα γένια, χτένισε τα προς την ίδια κατεύθυνση μόλις ξυπνήσεις αλλά και προτού κοιμηθείς.

  1. Φρόντισε τα καλά!

Φέρσου σωστά στα γένια σου. Χρησιμοποιώντας λάδι για γένια ή μια ενυδατική, τα γένια σου θα δείξουν πιο γεμάτα και υγιή. Αλλά να θυμάσαι οτι το λάδι θα κάνει τη γενιάδα σου να γυαλίζει πολύ. Οπότε, αν αυτό δεν είναι η εικόνα που επιζητάς, χρησιμοποίησε το λάδι κατά τις βραδυνές ώρες και την ενυδατική κρέμα τη μέρα.

Το να εκπαιδεύεις τα γένια σου θα διευκολύνει τη ζωή σου. Με ένα συχνό τριμάρισμα και καθημερινό χτένισμα με ειδική χτένα, οι τρίχες που ξεφεύγουν θα ‘μπουν’ σύντομα στη θέση τους.

Εάν θέλεις τη τέλεια γενειάδα αλλά χρειάζεσαι μια μικρή βοήθεια, μπορείς να καταφύγεις σε συμπληρώματα διατροφής ή σε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες Β5, Β3 και Β9.

Λοιπόν κύριοι, στραφείτε σε τρόφιμα όπως άπαχο κρέας,  ξηρούς καρπούς,  ασπράδια αυγών και γάλα. Μη σταματήσετε να περιποιήστε τα γένια σας! Όπως τα μαλλιά, έτσι και τα γένια χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση με conditioner. Η διαφορά θα είναι εμφανής και τα γένια θα φαίνονται και θα είναι πιο υγιή.

Πηγή: mag24.gr

   

   Κατηγορία: Καλλωπισμός, Περιποίηση Προστασία