Μικρές πράξεις, μεγάλα χαμόγελα!

Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή χαράς για κάθε παιδί και όλοι μπορούμε με μικρές πράξεις αγάπης να κάνουμε το χαμόγελό τους μεγαλύτερο!

 

Βρισκόμαστε μία ανάσα μακριά από τα Χριστούγεννα, την γιορτή των παιδιών, και η πόλη πλημμύρισε  χαμόγελα, αγάπη, καλοσύνη, καθώς και το αίσθημα προσφοράς. Ξέρετε, αυτό το αίσθημα που είμαστε εμείς χαρούμενοι και θέλουμε και όλος ο κόσμος να αισθάνεται το ίδιο.

Και τι γίνεται με τα παιδιά που δεν θα περάσουν τις ημέρες των γιορτών πλάι σε γονείς και συγγενείς, ούτε με την αγκαλιά της μητέρας τους να είναι πάντα εκεί περιμένοντας να τους προσφέρει γαλήνη, ζεστασιά, και μία γλυκιά κουβέντα, απ’ αυτές που διώχνουν κάθε πόνο ή λύπη;

Για αυτά τα παιδιά, ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και τα φροντίζουν. Ξέρετε, από αυτούς τους ανθρώπους που τους πνίγει το άγχος της καθημερινότητας, ίσως και να έχουν δικές τους οικογένειες, και παρ΄όλα αυτά βρίσκουν λίγο χρόνο για να αφιερώσουν σε αυτά τα παιδιά. Άνθρωποι που όντας τους ξένοι, σιγά σιγά κατάφεραν να τα φέρουν κοντά τους, αναπτύσσοντας μαζί τους οικειότητα, καταφέρνοντας τελικά να δημιουργήσουν μία οικογένεια. Η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων μπορεί εύκολα να ενισχυθεί απ’ όλους εμάς, με μικρές πράξεις αγάπης και προσφοράς.

Μικρές πράξεις που για εμάς είναι δεδομένες, στις ψυχές αυτών των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς να ξεχνούν ποτέ τη δύναμη και τη ζεστασιά ενός χαμόγελου, μιας κίνησης αγάπης, μιας αγκαλιάς, έχουν μεγάλη αξία. Δεν έχει σημασία αν είναι από κάποιον “ξένο”. Έχουν μάθει να πιστεύουν και να ελπίζουν στην καλοσύνη κι αγάπη των ανθρώπων, χωρίς να βάζουν ταμπέλες, καλούπια και περιθώρια…

Τα Χριστούγεννα, λοιπόν, είναι μία καλή αφορμή να θυμηθούμε και να δώσουμε σημασία σε αυτά τα παιδιά, προσφέροντάς τους ακόμη και το πιο απλό, λίγο από το χρόνο μας. Έχετε δει ποτέ ένα παιδί να χαμογελάει και να νιώθει χαρά μόνο από αυτό; Μην στερήσετε αυτή τη στιγμή ούτε από το παιδί αλλά ούτε από εσάς, γιατί η δική σας ευχαρίστηση θα είναι μεγαλύτερη, όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με την απεριόριστη ευγνωμοσύνη και αγάπη που θα εισπράξετε από εκείνα! Γιατί όταν ένα παιδί χαμογελάει, κάτι αλλάζει πάντα στον κόσμο!

Μία απλή επίσκεψη σε ένα ίδρυμα που φιλοξενεί και φροντίζει παιδιά, ένα παιχνίδι, όχι απαραίτητα καινούργιο, ένα από εκείνα που έχετε κλείσει σε ένα μπαούλο στο βάθος της αποθήκης, ένα κουτί με φρέσκα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα που γεμίζουν την ατμόσφαιρα αρώματα και παράλληλα γλυκά συναισθήματα, είναι ικανά να μετατρέψουν τον παιδικό κόσμο σε ιδανικό και ονειρεμένο.

Οργανισμοί και σύλλογοι που έχουν ανάγκη:

  • ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού
  • Mαζί για το Παιδί
  • Χαμόγελο του Παιδιού
  • Παιδικά χωριά SOS
  • Η Αγκαλιά
  • Σύλλογος Τρίτεκνων Δήμου Αχαρνών
  • Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας
  • Κιβωτός του Κόσμου

Επιμέλεια Κειμένου: Κοκμοτού Βασιλική, Marketing Assistant, ITeQ S.A.

   

   Κατηγορία: Επικαιρότητα, Ζωή, Παιδί