Πώς να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες τουαλέτες με ασφάλεια

Οι δημόσιες τουαλέτες δεν είναι το πιο καθαρό και ευχάριστο μέρος για να επισκεφτεί κανείς. Ωστόσο, μερικές φορές είναι απαραίτητες. Χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους και ως εκ τούτου, συσσωρεύονται τεράστιοι αριθμοί βακτηρίων και μικροβίων. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των δημόσιων χώρων που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι από εμάς. Για παράδειγμα, η πρώτη τουαλέτα είναι καθαρότερη από τις άλλες.

Παρακάτω θα μάθετε 10 συμβουλές για να χρησιμοποιείτε τις δημόσιες τουαλέτες χωρίς φόβο.

#1 Χρησιμοποιήστε την καθαρότερη τουαλέτα

Όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα, προσπαθήστε να επιλέξετε αυτή που φαίνεται καθαρότερη. Με την ευκαιρία, είναι ενδιαφέρον ότι πολλοί άνθρωποι προτιμούν τουαλέτες που είναι μακρύτερα από την μπροστινή πόρτα. Επομένως, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στην πρώτη τουαλέτα και ίσως αυτή να είναι η καλύτερη επιλογή.

#2 Μην αφήνετε τα πράγματά σας στο πάτωμα

Μην βάζετε τίποτα στο πάτωμα της δημόσιας τουαλέτας. Τα μικρόβια και οι βρωμιές από τα παπούτσια θα μεταφερθούν στα πράγματά σας και τελικά θα βρεθούν στα χέρια σας. Κρεμάστε την τσάντα σας σε ένα γάντζο.

#3 Χρησιμοποιήστε τα δικά σας προστατευτικά τουαλέτας

Δεν είναι απαραίτητο να καλύψετε το κάθισμα της τουαλέτας με χαρτί υγείας. Ειδικά αν έχετε το δικό σας προστατευτικό καθίσματος, που μπορείτε να αγοράσετε σε πολλά καταστήματα. Μετά τη χρήση, πετάξτε το αμέσως, μιας και είναι μιας χρήσεως.

#4 Πατήστε το καζανάκι με τον σωστό τρόπο

Για προφανείς λόγους, υπάρχουν πολλά μικρόβια στο κουμπί για το καζανάκι. Τυλίξτε το δάχτυλό σας με χαρτί υγείας και πατήστε το. Πετάξτε αμέσως το χαρτί στο δοχείο απορριμμάτων και απομακρυνθείτε από τη λεκάνη της τουαλέτας.

#5 Πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό

Πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό γιατί καταπολεμά αποτελεσματικά τα μικρόβια. Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε σαπούνι. Κρατήστε τα χέρια κάτω από το νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

#6 Στεγνώστε τα χέρια σας με χαρτί

Μην στεγνώνετε τα χέρια σας με ζεστό αέρα. Να θυμάστε ότι τα μικρόβια ευδοκιμούν σε ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον. Είναι καλύτερα να ψάχνετε για μηχανήματα με χαρτί που είναι εγκατεστημένα σε πολλές τουαλέτες. Βεβαιωθείτε προσεκτικά ότι έχετε ένα καινούριο χαρτί στα χέρια σας.

#7 Μην αγγίζετε τη λαβή της πόρτας χωρίς χαρτοπετσέτα ή χαρτί υγείας

Τα χερούλια είναι χώρος αναπαραγωγής μικροβίων, μιας και καθημερινά τα αγγίζουν εκατοντάδες άνθρωποι. Για αυτό, πριν φύγετε από την τουαλέτα, τραβήξτε την λαβή με χαρτί υγείας ή χαρτομάντιλο. Τυλίξτε λίγο χαρτί στο χερούλι και καθώς φεύγετε, πετάξτε το στα σκουπίδια.

#8 Χρησιμοποιήστε απολυμαντικό

Να έχετε πάντα μαζί σας απολυμαντικό χεριών. Είναι χρήσιμο πριν το φαγητό, μετά την τουαλέτα και μετά από τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών. Μπορείτε να το αγοράσετε από φαρμακεία και σούπερ μάρκετ.

#9 Να έχετε πάντα δικό σας χαρτί υγείας ή υγρά μαντηλάκια

Ίσως να μην υπάρχει χαρτί σε μια δημόσια τουαλέτα. Είναι καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι για τέτοιες καταστάσεις και να μεταφέρετε μαζί σας χαρτί τουαλέτας ή υγρά μαντιλάκια.

#10 Μη διστάσετε να ενημερώσετε τους υπεύθυνους σχετικά με τις βρώμικες δημόσιες τουαλέτες

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις φροντίζουν τις υπηρεσίες καθαριότητας. Γι ‘αυτό δεν πρέπει να διστάσετε να τους πείτε αν κάτι είναι λάθος. Η πληροφόρησή σας, θα βοηθήσει την εταιρεία να γίνει καλύτερη. Δεν θέλουν κανένας να απαιτήσει ιατρικές υπηρεσίες λόγω κάποιου λάθους με τις συνθήκες υγιεινής.

Επιπλέον: Αν έχετε μωρό

Αν θέλετε να αλλάξετε πάνα στο μωρό σας, καλό θα είναι να έχετε στην τσάντα σας τα εξής:

-Μια πάνα που μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το μωρό, έτσι ώστε το ευαίσθητο δέρμα του να μην αγγίζει τις επιφάνειες.

-Υγρά μαντηλάκια

-Αντισηπτικό

Πηγή: tilestwra.com

   

   Κατηγορία: Ατομική & Ειδική Υγιεινή