Πώς να χρησιμοποιήσεις κάθε προϊόν με βιταμίνη C στο πρόσωπό σου

Η βιταμίνη C πέρα από ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό, είναι ένα μικρό θαύμα του skincare. Έχει πολλαπλά οφέλη στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του από τους περιβαλλοντικούς «εχθρούς», τον αποκλεισμό της μη φυσιολογικής παραγωγής χρωστικών και τη λεύκανση της επιδερμίδας.

Επίσης, μεταξύ αυτών των πλεονεκτημάτων είναι η επιτάχυνση της σύνθεσης του κολλαγόνου, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση πληγών και στην πρόληψη ανεπιθύμητων ουλών, λεπτών γραμμών και ρυτίδων με την πάροδο του χρόνου, ενώ συμβάλλει στη φωτοπροστασία και μειώνει τη φθορά από το φυσικό φως.

Ωστόσο, ενώ η βιταμίνη C αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε ρουτίνας skincare, μπορεί να μη γνωρίζουμε ποιο προϊόν που την περιέχει ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας. Η αγορά αυτή τη στιγμή είναι κορεσμένη με πολλά αντηλιακά, ορούς και προϊόντα ενυδάτωσης, καθιστώντας την επιλογή πολύ πιο δύσκολη.

Πότε να χρησιμοποιείς βιταμίνη C στη ρουτίνα σου

Η βιταμίνη C θέλει προσοχή στη χρήση της. Τα προϊόντα βιταμίνης C μπορούν να χρησιμοποιηθούν μια φορά τη μέρα αν είναι σε μορφή ορού ή ελαίου. Ωστόσο, αν θες να δεις καλύτερα αποτελέσματα, θα σε βοηθούσε να τα χρησιμοποιήσεις 2 φορές τη μέρα.

Εάν χρησιμοποιείς serum ή έλαιο, πρέπει να την εφαρμόζεις μετά τον καθαρισμό και πριν από τις πιο πλούσιες σε σύσταση ενυδατικές κρέμες. Επίσης, η εφαρμογή βιταμίνης C κάτω από το αντηλιακό σου, το ενισχύει και βοηθά στην εξουδετέρωση της επίδρασης οποιασδήποτε υπεριώδους ακτίνας διεισδύει στο δέρμα.

Πούδρες με βιταμίνη C

Τα προϊόντα βιταμίνης C σε σκόνη είναι ένας άλλος τρόπος για να προσθέσεις βιταμίνη C στη skincare ρουτίνα σου και είναι πιο σταθερά.

Η σκόνη βιταμίνης C πρέπει να αναμιγνύεται με τα σωστά προϊόντα για να απορροφηθεί και στη συνέχεια να απελευθερωθεί στο δέρμα, οπότε η ανάμιξή της με τα σωστά προϊόντα και τις αναλογίες είναι σημαντική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι σημαντικό να επιτευχθούν τα σωστά επίπεδα pH. Το pH της βιταμίνης C πρέπει να είναι όξινο για απορρόφηση, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Για να χρησιμοποιήσεις σωστά τα προϊόντα βιταμίνης C σε σκόνη, ξεκίνα προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα προϊόντος στην ενυδατική ή σε ορούς για να δεις πώς θα αντιδράσει το δέρμα σου. Εάν δεχτεί το μείγμα, εφάρμοσε το σε περιοχές που υφίστανται αποχρωματισμό.

Οροί με βιταμίνη C

Όταν ψάχνεις να αγοράσεις βιταμίνη C σε μορφή ορού, αναζήτησε κάποιον που να περιέχει ασκορβικό οξύ, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο αποτελεσματική μορφή για τοπική χορήγηση.

Τον ορό θα πρέπει να τον εφαρμόσεις σε καθαρό δέρμα πριν την ενυδατική κρέμα. Και απαραίτητα χρησιμοποίησε κάποιο προϊόν με SPF 30 ή και περισσότερο.

Ενυδατική με βιταμίνη C

Μια ενυδατική κρέμα που περιέχει βιταμίνη C είναι ικανή να φωτίζει και να ενυδατώνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα. Οι ενυδατικές κρέμες βιταμίνης C βοηθούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας εφαρμογής του προϊόντος, καθιστώντας την ιδανική για όσους θέλουν γρήγορα αποτελέσματα ή για όσους έχουν πολύ ξηρό δέρμα.

Χρησιμοποίησέ τη τακτικά ως προϊόν ενυδάτωσης μέσα στη ρουτίνα σου, απλά φρόντισε να την εφαρμόσεις ξανά μέσα στη διάρκεια της ημέρας, για να διατηρήσεις το δέρμα σου επαρκώς ενυδατωμένο.

Κρέμες ματιών με βιταμίνη C

Οι κρέμες ματιών και οι οροί περιέχουν επίσης βιταμίνη C για να διορθώσουν τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.

Άπλωσε το προϊόν κάτω από τα μάτια σου αμέσως μετά τον καθαρισμό και προτού προχωρήσεις στην ενυδάτωση, δίνοντας λίγο χρόνο σε κάθε στρώση να απορροφηθεί πριν βάλεις την επόμενη.

Μάσκες με βιταμίνη C

Άτομα με λιπαρή επιδερμίδα επωφελούνται περισσότερο από τα προϊόντα που είναι απολεπιστικά και περιέχουν βιταμίνη C, καθώς μπορούν να μειώσουν το μέγεθος των πόρων και να κερδίσουν σε σφριγηλότητα.

Εάν η μάσκα σου περιέχει βιταμίνη C, φρούτα ή / και φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνη Ε, θα παρατηρήσεις ότι βοηθά στην καταπολέμηση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Αντηλιακό με βιταμίνη C

Τα αντηλιακά (είτε μεταλλικά, είτε χημικά) είναι απαραίτητα skincare προϊόντα που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Όταν προστίθεται βιταμίνη C σε αυτά, μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την προστασία του SPF.

Η εξουδετέρωση των free radicals με αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, βελτιώνει την πρόληψη της φθοράς του δέρματος από τον ήλιο.

Πηγή: savoirville.gr

   

   Κατηγορία: Καλλυντικά, Ομορφιά