Αδυνάτισμα και αποτοξίνωση: Πάνε μαζί;

 
Τι είναι αποτοξίνωση;

Αποτοξίνωση είναι μία λειτουργία του οργανισμού κατά την οποία αποβάλλονται άχρηστες και τοξικές ουσίες, όταν αυτές συσσωρεύονται σε μεγάλες ποσότητες και γίνονται βλαβερές για την υγεία. Εκτελείται φυσικά από τον οργανισμό, μέσω του ιδρώτα, της ούρησης, των κοπράνων.

Όταν κάνουμε αποτοξίνωση ουσιαστικά στοχεύουμε να ενεργοποιήσουμε τους μηχανισμούς της φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Περίσσειο σωματικό λίπος και τοξίνες

Το λίπος δεν θεωρείται απλώς μια αποθήκη ενέργειας, αλλά και το καταλληλότερο μέρος για την ανάπτυξη τοξινών. Αυτό συνεπάγεται πως όσο περισσότερο λίπος έχει το σώμα σου, τόσο περισσότερες τοξίνες θα αποθηκεύει.

Σημάδια που μαρτυρούν ότι χρειάζεσαι αποτοξίνωση

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε άμεσα την στιγμή που προσλαμβάνουμε τοξίνες, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που ενεργοποιούν το σήμα κινδύνου στον οργανισμό μας. Κάποια από τα σημάδια, είναι:

Ποιος ο ρόλος της αποτοξίνωσης στο αδυνάτισμα;

Οι θετικές επιδράσεις της αποτοξίνωσης στον οργανισμό είναι ποικίλες. Μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να διώξεις το περιττό λίπος και να αναζωογονήσεις ολόκληρο το σώμα σου.

Μπορεί να καθαρίσει το σώμα σου από τις τοξίνες που συσσωρεύονταν επί χρόνια σε κυτταρικό επίπεδο, επιφέροντας έτσι την γενικότερη υγεία, όπως την διαύγεια του μυαλού, και την αύξηση της ενέργειας.

Πρώτα αποτοξίνωση μετά αδυνάτισμα

Συνήθως, συνίσταται αποτοξίνωση μερικές μόνο ημέρες πριν από κάποια δίαιτα. Με τον τρόπο αυτό, θεωρείται ότι ο οργανισμός σου προετοιμάζεται καλύτερα για να αρχίζει να συνηθίζει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς τον βοηθάς να αποβάλλει οτιδήποτε βλαβερό τον επιβαρύνει.

Με την αποτοξίνωση μειώνεται η κατακράτηση των υγρών, και επομένως και τα πρηξίματα που κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στην περιοχή της κοιλιάς. Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός, και έτσι αρχίζει να μεταβολίζει πιο σωστά τις προσλαμβάνουσες τροφές, και να καίει θερμίδες πιο εύκολα.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, και φυτικές ίνες, η πρόσληψη υγρών (κυρίως νερού), αλλά και η άσκηση, είναι οι πραγματικοί σου σύμμαχοι για το αδυνάτισμα!

Κάνοντας λίγες και μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής σου, μην χάνοντας την υπομονή και τα μάτια σου από τον στόχο, το αδυνάτισμα μπορεί να γίνει εύκολο.

Πηγή: paschalipharmacy.gr

   

   Κατηγορία: Διατροφή, Επικαιρότητα