5 φυσικά after sun που θα φροντίσουν κατάλληλα το δέρμα σου

Η φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι αναγκαία όλους τους μήνες του χρόνου. Ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες αυτή η ανάγκη γίνεται μεγαλύτερη. Βλέπεις το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και οι πολλές ώρες που είμαστε εκτεθειμένες στον ήλιο αφυδατώνουν την επιδερμίδα και την κάνουν να «διψάει» περισσότερο από ποτέ.

Η ανάγκη, λοιπόν, για έξτρα περιποίηση- αλλά και για διατήρηση του μαυρίσματός μας- μάς κάνει να καταφεύγουμε στη λύση του after sun. Εκείνου του προϊόντος που αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό μας μετά την παραλία. Ένα after sun μετά την έκθεση στον ήλιο είναι ικανό να βοηθήσει στην αποκατάσταση της επιδερμίδας από τυχόν ξεφλούδισμα που έχει προκαλέσει ο ήλιος, να καλύψει τη χαμένη υγρασία, να απομακρύνει τη θαμπή όψη του δέρματος και να διατηρήσει την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη, λαμπερή και υγιή.

Κι αν αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές καίγεσαι κυριολεκτικά και μεταφορικά να αποκτήσεις ένα after sun, σου έχουμε τη λύση. Όχι δε χρειάζεται να πας στο κοντινότερο κατάστημα καλλυντικών και να προμηθευτείς ένα. Αντιθέτως, μπορείς χρησιμοποιήσεις 5 συγκεκριμένα υλικά της φύσης ως το απόλυτο after sun για άμεση ανακούφιση. Ναι, η φύση μάς χαρίζει πολλά δώρα και μερικά από αυτά μπορούν να σου χρησιμεύσουν ως φυσικό after sun!

Γιαούρτι. Άπλωσε στο δέρμα σου για δέκα λεπτά κρύο γιαούρτι. Πρόκειται για ένα αντιφλεγμονώδες υλικό, ενώ τα προβιοτικά που περιέχει θα αποκαταστήσουν το φυσικό φραγμό της επιδερμίδας. Προτίμησε το ελληνικό, πρόβειο γιαούρτι, γιατί αυτό διαθέτει πληθώρα προβιοτικών.

Μαύρο τσάι. Άπλωσε με ένα πανί το κρύο τσάι στο δέρμα. Το ταννικό οξύ στο μαύρο τσάι βοηθά στην άντληση της θερμότητας από το έγκαυμα και στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH. Επίσης, οι κατεχίνες, ενώσεις που βρίσκονται στο τσάι, βοηθούν στην πρόληψη και την αποκατάσταση της βλάβης του δέρματος.

Φλούδα πατάτας. Άπλωσε τις φλούδες πατάτες στην περιοχή που θέλεις να ενυδατωθεί και να ανακουφιστεί. Οι φλούδες περιέχουν πληθώρα αντιβακτηριδιακών συστατικών, που βοηθούν στην επούλωση από έγκαυμα.

Aloe vera: Ένα φυτό που μπορείς να έχεις στο σπίτι σου, αλλά ταυτόχρονα να χρησιμοποιείς για την ανακούφιση από το έγκαυμα του ήλιου.

Αγγούρι. Βάλε στο blender ένα κρύο αγγούρι και άπλωσε τον πολτό πάνω στο δέρμα σου. Η αίσθηση είναι υπέροχη.

Πηγή: queen.gr

   

   Κατηγορία: Επικαιρότητα, Περιποίηση Προστασία