Τι πρέπει να κάνω για ένα έχει το παιδί μου γερό ανοσοποιητικό;

Την εποχή ειδικά που ξεκινάνε τα σχολεία, οι γονείς έχουμε ένα παραπάνω άγχος μην αρρωστήσει το παιδί μας, για αυτό έχουμε ως κύριο στόχο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος. Τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά μας όμως και τι πρέπει να προσέχουμε ώστε να αποκτήσουν γερή άμυνα στον οργανισμό τους; Ας δούμε παρακάτω κάποιες σημαντικές συμβουλές!

Γερό ανοσοποιητικό για το παιδί μου με φρούτα και λαχανικά

Φροντίστε να έχετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής καθημερινά στο διαιτολόγιο του παιδιού σας έστω και σε μικρές ποσότητες. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως το καλύτερο είναι να μην αποθηκεύετε φρούτα και λαχανικά για πολλές μέρες στο ψυγείο, γιατί χάνουν τις θρεπτικές τους ουσίες, αλλά ό,τι κόβετε να το καταναλώνετε εκείνη τη στιγμή, το ίδιο ισχύει και με τον φρεσκοστυμμένο χυμό, μην τον αφήνετε πολλή ώρα χωρίς να τον καταναλώσει το παιδί.

Τα ολόκληρα φρούτα έχουν περισσότερες βιταμίνες απ’ ότι ο χυμός τους, γιατί με το ολόκληρο φρούτο δεν λαμβάνουμε μόνο τον χυμό του, αλλά όλες τις ίνες του και τον φλοιό του που περιέχουν μέρος των βιταμινών που χάνεται με τη διαδικασία του στυψίματος και με τα υπολείμματα που συνήθως πετάμε.

Γερό ανοσοποιητικό για το παιδί μου με μείωση επεξεργασμένων τροφών

Το παιδί σας καλό είναι να αποφεύγει την κατανάλωση επεξεργασμένων και συσκευασμένων τροφίμων και χυμών, τα οποία περιλαμβάνουν ανθυγιεινά συστατικά και πρόσθετη ζάχαρη. Είναι προτιμότερο το παιδί να έχει στο σχολείο ένα σπιτικό σάντουιτς και φρούτα, παρά να αγοράζει φαγητό από την καντίνα του σχολείου.

Γερό ανοσοποιητικό για το παιδί μου με ποιοτικό ύπνο

Μετά το βραδινό φαγητό και τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο τα παιδιά καλό είναι να μην χρησιμοποιούν οθόνες, γιατί διαταράσσουν την ποιότητα του ύπνου των παιδιών. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να έχουν ένα σταθερό ωράριο ύπνου.

Γερό ανοσοποιητικό για το παιδί μου με ήλιο και βιταμίνη D

Φροντίστε το παιδί σας να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη βιταμίνη D ώστε τον χειμώνα που μειώνεται ο ήλιος να έχει αρκετή ποσότητα. Κατά τους χειμερινούς μήνες μπορείτε να του δίνετε και ελάχιστο συμπλήρωμα βιταμίνης D σε σταγόνες αφού συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας.

Γερό ανοσοποιητικό για το παιδί μου με άσκηση

Όσο πιο πολύ κινείται ένα παιδί τόσο πιο ανθεκτικό γίνεται! Φροντίστε να βγαίνετε με το παιδί σας κάθε μέρα έστω και για λίγο, ακόμα και αν ο καιρός δεν είναι καλός. Ντύστε το καλά και αφήστε το να παίξει και να τρέξει. Η κίνηση είναι σημαντική για το λεμφαγγειακό σύστημα του παιδιού, που σχετίζεται άμεσα με το ανοσοποιητικό του σύστημα!

Γερό ανοσοποιητικό για το παιδί μου με ενυδάτωση

Μάθετε το παιδί σας να πίνει νερό και όχι συσκευασμένους χυμούς. Βάλτε ένα φίλτρο βρύσης στο σπίτι σας για να πίνετε νερό όλη η οικογένεια και φροντίστε το παιδί σας να έχει πάντα μαζί του στο σχολείο ένα παγούρι νερό.

Γερό ανοσοποιητικό για το παιδί μου με πιο χαλαρό πρόγραμμα

Μην παραφορτώνετε το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών σας, αφήστε τα να αναπνεύσουν! Οι πολλές και καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να τους προκαλέσουν άγχος και αυτό δεν είναι και τόσο καλό! Αραιώστε τις δραστηριότητές τους και αφήστε τους χρόνο για παιχνίδι, χρόνο με τους φίλους τους και δημιουργική απασχόληση στο σπίτι.

Γερό ανοσοποιητικό για το παιδί μου με Ομοιοπαθητική

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού του παιδιού, εντοπίζοντας την ιδιοσυγκρασία και τις προδιαθέσεις του κάθε ατόμου και εξατομικεύοντας την κάθε θεραπεία. Στόχος της είναι η επαναφορά της ισορροπίας, η φυσική ικανότητα αποθεραπείας και άμυνας και η ενίσχυση του σωματικού, συναισθηματικού και διανοητικού συστήματος.

 
Πηγή: holisticmd.gr

   

   Κατηγορία: Διατροφή, Υγεία