Ρουτίνα Αντιγήρανσης: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε

 

Τα χρόνια δεν περνούν απαρατήρητα και είναι γεγονός ότι αυτό αποτυπώνεται και στην εμφάνισή μας.

Θέλοντας και μη, οι γραμμές έκφρασης και μερικές ατέλειες εμφανίζονται στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Ωστόσο, μια καλή ρουτίνα αντιγήρανσης μπορεί να επιβραδύνει ή να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις του χρόνου.

Η τακτική σωματική δραστηριότητα, η καλή διατροφή, η καλή ξεκούραση και η θετική ψυχική  κατάσταση μπορούν να μας βοηθήσουν. Εάν προσθέσουμε σε αυτά και μια ρουτίνα αντιγήρανσης όπως αυτή παρακάτω, το πιθανότερο είναι ότι μπορούμε να διατηρήσουμε τη νεανική μας εμφάνιση για τα επόμενα χρόνια.

Ποια είναι τα σημεία για μια ρουτίνα αντιγήρανσης;

Μια τέτοια ρουτίνα περιλαμβάνει τέσσερις βασικές διαδικασίες:

  • Καθαρισμός
  • Θεραπεία
  • Προστασία
  • Ενυδάτωση

1. Κάντε τακτικά καθαρισμό προσώπου

Πρέπει πάντα να καθαρίζουμε το δέρμα μας, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Αυτό είναι απαραίτητο για να αφαιρέσουμε το υπερβολικό σμήγμα, τη βρωμιά και το μακιγιάζ. Εάν δεν το κάνουμε, όλες αυτές οι ακαθαρσίες θα συσσωρευτούν στους πόρους, γεγονός που διευκολύνει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι καθαρισμού, αλλά ο πιο βασικός είναι να πλένουμε το πρόσωπό μας με ένα καθαριστικό που δεν περιέχει σαπούνι ή λάδι. Για αυτό είναι καλύτερα να είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Ο τρόπος εφαρμογής είναι να απλώσουμε το καθαριστικό με ένα απαλό μασάζ στο πρόσωπο μας και στη συνέχεια το αφαιρέσουμε με άφθονο νερό.

2. Κάντε απολέπιση και ενυδάτωση

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μία ή δύο απολεπίσεις την εβδομάδα για να αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος μας. Αυτό βοηθά στην αποκατάσταση της λάμψης της επιδερμίδας μας και κάνει τα προϊόντα που εφαρμόζετε στο πρόσωπό μας πιο αποτελεσματικά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ενυδατώνουμε το δέρμα μας καθημερινά, καθώς αυτό αποτρέπει τις ρυτίδες.

3. Χρησιμοποιείστε αντιρυτιδική κρέμα

Οι αντιρυτιδικές κρέμες παρέχουν υγρασία και θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Το κύριο αποτέλεσμα που έχουν είναι να ελαχιστοποιούν τις γραμμές έκφρασης.

4. Αντηλιακό – Ο καλύτερος σύμμαχος μας

Ο ήλιος είναι μια από τις κύριες αιτίες γήρανσης του δέρματος. Οι υπεριώδεις ακτίνες προκαλούν βλάβες στο δέρμα σε κυτταρικό επίπεδο και επιταχύνουν τη γήρανση. Επομένως, θα πρέπει να βάζουμε πάντα αντηλιακό. Εφαρμόζουμε στο λαιμό, στην άνω περιοχή του στήθους και στα χέρια μας και εννοείται πως τις πολύ ηλιόλουστες μέρες, καλό είναι επίσης να φοράμε γυαλιά ηλίου και καπέλο.

5. Υγιεινός τρόπος ζωής- τι άλλο;

Οποιαδήποτε ρουτίνα αντιγήρανσης θα πρέπει να συμπληρώνεται με έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αποφεύγουμε τον καπνό και το αλκοόλ. Θα πρέπει να ασκούμαστε τακτικά και θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή.

 

Πηγή: our-pharmacy.gr

   

   Κατηγορία: Καλλυντικά, Καλλωπισμός, Ομορφιά